İçindekiler:
- Owner profesyonel aşçılık nedir?
- Uzun Dönem profesyonel aşçılık ne demek?
- Chef ve Owner ne demek?
- Chef belgesi nasıl alınır?
- Aşçı olmak için lisede hangi bölümü okumak gerekir?
- Aşçı olmak Hangi bölüm?
- Profesyonel aşçı nasıl olunur?
Owner profesyonel aşçılık nedir?
Profesyonel eğitimlerimizden (
Profesyonel Aşçılık veya
Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik) stajlı veya stajsız eğitim ile birlikte alınan Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği eğitimimizin birleşmesi sonucu hem şef hem de işletme sahibi olmak isteyen adaylar için uygulanan bir programdır.
Uzun Dönem profesyonel aşçılık ne demek?
UZUN DÖNEM PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİM PROGRAMI
Aşçılık üzerine
profesyonel bir kariyer hedefleyen,
Aşçı Yardımcısı (Demi Chef) pozisyonunun gerektirdiği yetkinliklere sahip olmak isteyenler için uygun bir eğitim programıdır.
Chef ve Owner ne demek?
Kendi işletmesinin şefi olmak isteyen,mutfağın uluslararası niteliklerini kazanıp inovatif ( geliştirici ve keşfedici ) olarak uygulamakla beraber işletmeyi marka olma yolunda profesyonel işletmeci olarak idare etme vasıflarını kişiye kazandırma amaçlı programdır.
Chef belgesi nasıl alınır?
4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz. Sertifikanız ile birçok işletmenin mutfağında profesyonel olarak yer alabilir ve hayal ettiğiniz mesleği icra edebilirsiniz.
Aşçı olmak için lisede hangi bölümü okumak gerekir?
Birincisi; turizm meslek lisesinde okumak ve buradan mezun olup, YGS'ye girerek Turizm Fakültelerinin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi ilgili bölümünden mezun
olmak.
Aşçı olmak Hangi bölüm?
Aşçılık
Bölümü, Turizm Meslek Yüksekokullarında veya Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokullarında bulunan ön lisans eğitimleridir. 2019 Yüksek Öğretim Kurumu verilerine göre; Üniversitelerin 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları taban ve burs puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Profesyonel aşçı nasıl olunur?
Öncelikle
aşçılık ile ilgili liselerde eğitim görülür. Lise eğitiminin ardından özel sektörde
aşçı olarak çalışmak mümkündür. Aynı zamanda akademik eğitimlerini ilerletmek isteyen kişiler üniversitelerde 4 yıllık eğitim veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı tercih edilebilir.