Gümrük müşaviri olmak için hangi bölümden mezun olmalıyız?

İçindekiler:

  1. Gümrük müşaviri olmak için hangi bölümden mezun olmalıyız?
  2. Yetkilendirilmiş gümrük Müşaviri Nasıl Olunur?
  3. Gümrük müşavir yardımcılığı nasıl olunur?
  4. Normalde bir gümrük müşaviri en erken kaç sene sonra yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olmaya hak kazanır?
  5. Kimler yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olabilir?
  6. Gümrük Müşaviri şart mı?

Gümrük müşaviri olmak için hangi bölümden mezun olmalıyız?

Gümrük müşaviri olmak için, Gümrük Kanunu fakültelerinden mezun olmak gerekiyor. Kişiler mezun olduktan sonra belirli bir süre staj yapması da gereklidir. Gümrük müşaviri olmak için, kişilerin gümrük müşavir yardımcılığı makamında da hizmet vermesi gerekiyor.

Yetkilendirilmiş gümrük Müşaviri Nasıl Olunur?

Gümrük idaresinde on yıl çalışmış olup, bunun üç yılını şube müdürü, gümrük müdürü, gümrük muhafaza müdürü, gümrük başmüdür yardımcısı ve gümrük muhafaza başmüdür yardımcısı görevlerinde geçirenlerden, görevlerinden istifa etmeleri veya emekliye ayrılmaları sonrasında gümrük müşavirliği sınavına girip başarılı olmak .

Gümrük müşavir yardımcılığı nasıl olunur?

Buna göre Gümrük Müşavir yardımcısı olacak kişi, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi, siyasal bilgiler ve endüstri mühendisliği dallarından eğitim veren fakülte, veya yüksek okullardan veya denkliği YÖK tarafından tasdik edilmiş, yabancı yüksek öğretim kurumlarından en az lisans ...

Normalde bir gümrük müşaviri en erken kaç sene sonra yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olmaya hak kazanır?

MADDE 228- 1. 227 nci maddenin 1 inci fıkrasının (f) bendinin (ii) alt bendi hariç olmak üzere, aynı fıkrada belirtilen koşulları taşıyan ve 2 yıl süre ile gümrük müşavir yardımcılığı yaparak, gümrük mevzuatı ve gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olan kişiler, gümrük müşavirliği ...

Kimler yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olabilir?

Bu kişiler YGM olabilmek için Yönetmelikte belirlenmiş diğer kriterleri de (65 yaşını doldurmamış olmak, belirlenmiş bölümlerden en az lisans mezunu olmak, adli sicil kaydı bulunmamak) taşımaları halinde yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olabilir.

Gümrük Müşaviri şart mı?

Soru: Gümrük Müşavirleriyle çalışmak zorunlu mudur? Cevap: Hayır. Herkes gümrük ile ilgili iş ve işlemlerini kendisi takip edebileceği gibi noterden verilen bir vekaletname ile bir gümrük müşavirini yetkilendirebilir.