Italya çalışma izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Italya çalışma izni nasıl alınır?
  2. Italya kaç yılda vatandaşlık veriyor?
  3. Italya işçi vizesi nasıl alınır?
  4. Aynı anda kaç ülke vatandaşı olabilir?
  5. Oturma ve çalışma izni nasıl alınır?
  6. Fransa işçi vizesi nasıl alınır?

Italya çalışma izni nasıl alınır?

İlk önce Türkiye'deki İtalyan konsolosluğundan eğitim ve öğrenim amaçlı vize alınması gereklidir. İtalya'ya öğrenim amaçlı gelen öğrencinin, 8 gün içinde “Sportello Amico” hizmeti veren Posta Ofisinden “oturma izni kit”i alması ve ilgili formları doldurup postaneye başvurması gerekmektedir.

Italya kaç yılda vatandaşlık veriyor?

Aralıksız olarak 5 yıl İtalya'da ikamet eden birey İtalyan vatandaşlığı talep edebilecektir. İtalya vatandaşlığı kazanımı en pratik olarak kan bağı (İus Sanguinis) yolu ile kazanılabilmektedir.

Italya işçi vizesi nasıl alınır?

İtalya Çalışma Vizesi İçin Gereken Evraklar
  1. Uzun süreli vize başvuru formu.
  2. Vize talep dilekçesi.
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf.
  4. Pasaport.
  5. T.C. kimlik fotokopisi.
  6. Seyahat sağlık sigortası- 30.000 Euro teminatlı olmalı
  7. İtalya'daki işverenle yapılan İş sözleşmesi.
Daha fazla öğe...

Aynı anda kaç ülke vatandaşı olabilir?

Çok vatandaşlık, çift vatandaşlık, çoklu vatandaşlık veya çifte vatandaşlık, bir kişinin eşzamanlı olarak bu ülkelerin yasalarına göre birden fazla ülkenin vatandaşı olarak kabul edildiği vatandaşlık statüsüdür.

Oturma ve çalışma izni nasıl alınır?

En az altı ay geçerli bir oturma iznine sahip olan yabancılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına E Devlet üzerinden Online başvuruda bulunulur, Yabancının geçerli ikamet iznine sahip olmadığı durumlarda ikamet ettiği ülkenin ya da yasal bir ikametinin olduğu başka bir ülkenin Türk Büyük Elçiliği veya ...

Fransa işçi vizesi nasıl alınır?

Fransa'ya çalışma amacıyla gidilmek isteniyorsa uzun dönemli vize ya da oturum izni almadan önce Fransız işverenle yapılmış onaylı bir sözleşme olması gerekmektedir. Oturum izni alınması için uzun süreli vize başvurusunda bulunup vizenin Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçilik tarafından onaylanması gerekmektedir.