Genel sağlık sigortası kimler yararlanır?

İçindekiler:

  1. Genel sağlık sigortası kimler yararlanır?
  2. Yeni evlenen kişi eşinin sigortasından yararlanabilir mi?
  3. Eşim sağlık sigortasından ne zaman yararlanabilir?
  4. Kimler genel sağlık sigortası primi ödeyecek?
  5. Bağkurlu Kişi eşinin sigortasından faydalanabilir mi?
  6. Annem benim sağlık sigortamdan yararlanabilir mi?
  7. Kadın eşinin sigortasından yararlanabilir mi?
  8. Isten ayrildiktan sonra sağlık sigortası ne kadar devam eder?

Genel sağlık sigortası kimler yararlanır?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Yeni evlenen kişi eşinin sigortasından yararlanabilir mi?

Evlendiğinde ise eşinin sosyal güvencesinden faydalanmaya başlar. Bu durumu babadan eşe taşımak için SGK tarafından aktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gerekir.

Eşim sağlık sigortasından ne zaman yararlanabilir?

SSK ile işe girişi yapılan bir kişinin işe girdiği tarihten önce en az 1 yıllık bir çalışması yoksa ve bakmakla yükümlü olduğu anne-babası, eşi-çocukları varsa kişi işe girdikten 30 gün sonra sağlık hizmetinden faydalanabilir.

Kimler genel sağlık sigortası primi ödeyecek?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3'ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Bağkurlu Kişi eşinin sigortasından faydalanabilir mi?

4/b'li Genel sağlık sigortalısı hak sahibi olan kişiler, prim borcu olsa dahi kendi haklarından faydalanmak zorundalar. Bu durumda, borcunu yatırarak kendi hakkından yada Bağ-kur'dan kaydını sildirerek eşinin üzerinden sağlıktan faydalanabilecektir.

Annem benim sağlık sigortamdan yararlanabilir mi?

Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir. ... Sigortalıların ya da emeklilerin bakmakla yükümlü olduğu diğer bir ifade ile sağlık güvencesinden yararlanabileceği kişiler eşi, çocukları, anne ve ba...

Kadın eşinin sigortasından yararlanabilir mi?

Bu durum çalışan eşlerde de böyledir. Bir bayan eğer çalışmıyorsa önce babasının sosyal güvencesinden faydalanabilir. Evlendiğinde ise eşinin sosyal güvencesinden faydalanmaya başlar. Bu durumu babadan eşe taşımak için SGK tarafından aktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gerekir.

Isten ayrildiktan sonra sağlık sigortası ne kadar devam eder?

Buna göre çalışana işten çıkmadan önce en az 90 gün sigorta primi ödemesi yapılmışsa, 100 gün boyunca hem sağlık hem de eczane hizmetinden yararlanmaya devam ediyor.