4924 ne demek?

İçindekiler:

  1. 4924 ne demek?
  2. 4924 ne zaman başladı?
  3. Sağlıkta 3 1 Nedir?
  4. Doktorlar hangi kanuna tabidir?
  5. Sözleşmeli doktor hangi kanuna tabi?
  6. 663 sayılı KHK ne demek?
  7. Sözleşmeli çalışan merkezi atamada tercih yapabilir mi?

4924 ne demek?

4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesi uyarınca 2021 yılında sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimleri 20 tarihli ve 31345 sayılı Resmi ...

4924 ne zaman başladı?

Amaç ve Kapsam. Madde 1 —Bu Yönetmelik Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanuna göre istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personelinin atama ve nakline ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

Sağlıkta 3 1 Nedir?

*3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

Doktorlar hangi kanuna tabidir?

Hekimler 4924 Sayılı Yasa kapsamında güvencesiz çalışmaya zorlanamaz. Acil sağlık hizmetlerini, hizmetin gereklerine ve insan gücüne uygun planlamayan Sağlık Bakanlığı, sorunu hekimleri kuralsız, sosyal kazanımları yok sayan ve insani olmayan koşullarda çalışmaya zorlayarak çözmeye çalışmaktadır.

Sözleşmeli doktor hangi kanuna tabi?

ı) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine tabi olarak tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı olarak çalışanların; sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri kura ile yapılır.

663 sayılı KHK ne demek?

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK 663) MADDE 1- (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Sözleşmeli çalışan merkezi atamada tercih yapabilir mi?

Sözleşmeli yerleşenler (KİT dışında) merkezi alımlarda tercih haklarını da kaybetmezler. A grubu kadrolara da B grubu kadrolara da herhangi bir engele takılmadan doğrudan atanabilirler.