Venöz Yetmezlik ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Venöz Yetmezlik ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Venöz ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Varis ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?
  4. Varis ameliyatından sonra duş alınır mı?

Venöz Yetmezlik ameliyatı ne kadar sürer?

Ultrason eşliğinde Ablasyon kateteri varisli damarın içinde yerleştirilir ve ısı uygulayarak damarın kapanmasını sağlar. İşlem yarım saat kadar sürer ve semptomlarda hızlı bir iyileşme gözlenir. Günlük aktivitelere aynı gün dönebilir, az bir ağrı ve morarma olabilir ve 1 hafta içinde geçer.

Venöz ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat sırasında hastanın safen toplardamarı; kasık, ayak bileği ve diz bölgelerinden küçük kesiler açılarak bulunmaktadır. Damarın uçları bağlanarak kesilmekte ve içerisine yerleştirilen somu ve tel yardımı ile damarın kıvrılarak çıkarılması sağlanmaktadır.

Varis ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

İşlemden hemen sonra bacağınızda ciltteki betadin solüsyonu silerek temizlenir. Ardından ya hemen varis çorabınız giydirilir ya da elastik bandaj uygulanır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur.

Varis ameliyatından sonra duş alınır mı?

Genelde işlemden 1 hafta sonra dikişler alınabilir. Hasta 3. gün sonrasında banyo yapabilir. 7-10 günlük istirahat sonrası normal yaşantısına dönebilir. En az 3 ay varis çorabı giyilmesi tedavinin başarısını artıracaktır.