Çıralı da akşam ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Çıralı da akşam ne yapılır?
  2. Çıralı denizi derin mi?
  3. Çıralı nerenin ilçesidir?
  4. Çıralı Plajı Ücretli mı?
  5. Çıralı plajı taşlı mı?
  6. Olimpos sahili kum mu?
  7. Adrasan Plajı kum mu?
  8. Çıralı köyü nereye bağlı?
  9. Çıralı nasıl gidilir?

Çıralı da akşam ne yapılır?

Çıralı Gezilecek Yerler 📍
  • Yanartaş Çıralı'ya gelip de bitmeyen bir öfkeyle alevler saçmaya devam eden Yanartaş'ı görmeden gitmek olmaz. ...
  • 2. Ulupınar. ...
  • 3. Yürüyüş Rotaları ve Likya Yolu. ...
  • Çıralı Tekne Turu. ...
  • Ceneviz Koyu. ...
  • Sazak Koyu. ...
  • 7. Faselis. ...
  • 8. Olimpos.
Daha fazla öğe...

Çıralı denizi derin mi?

Çocuklara hem kumdan kale yapma, hem de denize taş atıp eğlenme imkanı var. Deniz aniden derinleşmediği ve deniz suyu ılıcık olduğu için çocukların kıyıda, boylarını geçmeyen yerlerde yüzmeleri de onlar için çok eğlenceli... Çıralı sahili aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı bir yer.

Çıralı nerenin ilçesidir?

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, Olympos Beydağları Milli Parkı sınırları içinde yer alır. Kemer ilçesi Ulupınar bölgesinde bulunan Çıralı'nın 3 kilometrelik sahili, koruma altındaki Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır.

Çıralı Plajı Ücretli mı?

Çıralı Plajı Giriş Ücreti Çıralı Plajı'na giriş ücretlidir. Plaja ulaşmak için bilet almak gerekmektedir. Müze Müdürlüklerine bağlı olan gişelerden 3 TL karşılığında bilet alınmalıdır.

Çıralı plajı taşlı mı?

Nesli tükenmekte olan caretta carettalar için eşsiz denizi ve temiz kıyısı ile önemli bir yumurtlama alanıdır. Plajın iki tarafı kayalarla çevrildiği için oldukça serin ve ılık bir havaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Denizi hafif taşlı ve ılıktır. Kumsalı ince kumludur.

Olimpos sahili kum mu?

Plajda deniz kısmında neredeyse hiç kum yok, iri boyutlarda beyaz çakıllarlardan oluşuyor. ... Aynı sahil şeridinde yer alan iki farklı yerleşimden Olimpos Kumluca'da, Çıralı ise Kemer sınırlarına dahil. Sahilin Çıralı tarafında deniz kaplumbağalarının koruma altına alınmış yuvalama bölgesi var.

Adrasan Plajı kum mu?

SAHİLİN KUZEY BÖLÜMÜNDE KUMSAL TAŞLI VE DENİZ ANİDEN DERİNLEŞİR,ORTA BÖLÜMÜ KUMLUK VE TAŞLIK OLAN KISMA GÖRE DENİZ DAHA SIĞ BİR YAPIYA SAHİPTİR. SAHİLİN GÜNEY KISMI İSE İNCE KUMLU VE YAKLAŞIK 20 M AÇILSANIZ BİLE AYAKLARINIZIN YERE BASACAĞI KADAR SIĞ BİR DENİZE SAHİPTİR. ADRASAN SAHİLİ GERÇEK BİR DOĞA HARİKASIDIR.

Çıralı köyü nereye bağlı?

Çıralı, Antalya ilinin oldukça sakin tatil beldelerinden biridir. Antalya şehir merkezine yaklaşık uzaklığı 84 km mesafedir. Kemer ilçesinin Ulupınar Mahallesine bağlıdır. Olimpos Beydağları Milli Parkı içinde yer almaktadır.

Çıralı nasıl gidilir?

Araç kiralama ve özel transfer hizmeti ile Çıralı'ya havalimanından direkt ulaşabilirsiniz. Antalya Havalimanı'ndan tramvay, HAVAŞ servisi ya da belediye otobüsü ile Antalya Otogarı'na ulaştıktan sonra otogardan her 30 dakikada bir hareket eden Batı Akdeniz firmasının otobüsleriyle Çıralı'ya gidebilirsiniz.