Istinaf dilekçesine sonradan ek dilekçe verilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Istinaf dilekçesine sonradan ek dilekçe verilebilir mi?
  2. Istinaf mahkemesine ek belge sunulabilir mi?
  3. Istinafa cevap ne zaman verilir?
  4. Istinaf süresi geçerse ne olur?
  5. Istinaf harcı Yatırılmazsa ne olur?
  6. Istinaf süresinin kaçırılması halinde ne yapılabilir?
  7. Istinaf başvurusunun reddi ne demek?
  8. Istinaf dilekçesine cevap süresi ne kadardır?
  9. Istinafa cevap verilir mi?
  10. Istinaf itiraz süresi geçerse ne olur?
  11. Istinaf harcı ne zaman ödenir?
  12. Istinaf harç ve giderlerinde eksiklik olması halinde ilgiliye kaç gün süre verilir?
  13. Istinaf mahkemesi kararları kesin midir?
  14. Istinaf dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

Istinaf dilekçesine sonradan ek dilekçe verilebilir mi?

Hatta İlk Dilekçede Yer Almayan Hususlar Dahi Yer Alabilir.

Istinaf mahkemesine ek belge sunulabilir mi?

Kanunda açıkça düzenlendiği üzere istinaf kanun yoluna başvurularda üst mahkeme, ilk derece mahkemesinde ileri sürülen delil, iddia ve savunmalar ile bağlıdır. Ancak aynı kanun maddesinde bu durumun istisnaları da düzenlenmiştir. Buna göre: Kural: İstinaf kanun yoluna başvurularda yeni delil ileri sürülemez.

Istinafa cevap ne zaman verilir?

İstinaf dilekçesine karşı diğer taraf, dilekçenin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta süre içinde cevap dilekçesi verilebilir. Dilekçeler teatisi tamamlandıktan sonra dosya usulüne uygun olarak yetkili Bölge Adliye Mahkemesine gönderilir.

Istinaf süresi geçerse ne olur?

İstinaf Süresi Geçerse Ne Olur? İstinaf kanun yoluna başvurmak için sürenin geçmemiş olması oldukça önemlidir. Başvuru yapmak için istinaf süresi geçtiği takdirde kişi kesinleşen kararı kabul etmiş sayılır. Ayrıca istinaf başvurusunda bulunmayan tarafın ek talepleri göz önünde bulundurulmayacaktır.

Istinaf harcı Yatırılmazsa ne olur?

Verilen kesin süre içinde harç ve giderler tamamlanmadığı takdirde, mahkeme başvurunun yapılmamış sayılmasına karar verir. ... İstinaf yoluna başvurulduğu ve gerekli giderler de yatırıldığı takdirde dosya, kararı veren mahkemece yetkili bölge adliye mahkemesine gönderilir.

Istinaf süresinin kaçırılması halinde ne yapılabilir?

  • İstinaf yoluna başvuru süresi iki haftadır.
  • Süre, ilk derece mahkemesi ilâmının usulüne uygun şekilde taraflara tebliği ile başlar. ...
  • Başvuru süresi konusunda özel hükümler varsa bunlar dikkate alınır.
  • Sürenin kaçırılması halinde, kanunda buna ilişkin imkânlardan (eski hale getirme gibi) yararlanmak mümkündür.

Istinaf başvurusunun reddi ne demek?

İstinaf Başvurusunun Reddi Kararı (HMK md. 353/1-b-1) İstinaf mahkemesi, bir üst derece mahkemesi olarak yerel mahkeme kararını denetleyerek, kararın usul veya esas açısından hiçbir eksiklik içermediği kanaatine varırsa istinaf başvurusunu reddeder.

Istinaf dilekçesine cevap süresi ne kadardır?

(1) İstinaf dilekçesi, kararı veren mahkemece karşı tarafa tebliğ olunur. (2) Karşı taraf, tebliğden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesini kararı veren mahkemeye veya bu mahkemeye gönderilmek üzere başka bir yer mahkemesine verebilir.

Istinafa cevap verilir mi?

İstinaf dilekçesine karşı, diğer taraf, dilekçenin kendisine tebliğinden itibaren 15 gün içinde cevap dilekçesi verebilir. İstinaf dilekçesi tebliğ edilen taraf, kendisinin istinafa başvuru hakkı olmasa veya istinaf süresini geçirmiş olsa bile, verdiği cevap dilekçesi ile katılma yoluyla istinafta bulunabilir.

Istinaf itiraz süresi geçerse ne olur?

İİK`nın 365/1 maddesine göre, istinaf yoluna başvurma yasal süre geçtikten sonra yapılır veya istinaf yoluna başvurulmasına olanak bulunmayan bir karara veya vazgeçme nedeniyle itiraz ya da şikayetin reddine veyahut süresi geçmiş bir şikayete ilişkin olursa Hukuk Muhakemeleri Kanunu`nun ilgili hükümleri gereğince istem ...

Istinaf harcı ne zaman ödenir?

Mahiyetleri icabı işin sonunda hesap edilip alınması gerekenler, harç alacağının doğması tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenir.

Istinaf harç ve giderlerinde eksiklik olması halinde ilgiliye kaç gün süre verilir?

Herhangi bir sebeple harcı veya posta ücreti verilmeden veya eksik harç veya posta ücreti ile dava açılmış olması halinde, otuz gün içinde harcın ve posta ücretinin verilmesi ve tamamlanması hususu daire başkanı veya görevlendireceği tetkik hakimi, mahkeme başkanı veya hakim tarafından ilgiliye tebliğ olunur.

Istinaf mahkemesi kararları kesin midir?

İlk derece mahkemesinin ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz kararlarına karşı yapılan istinaf başvurusu öncelikli olarak incelenir ve istinaf mahkemesinin bu konuya dair verdiği karar kesindir.

Istinaf dilekçesine cevap verilmezse ne olur?

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.