Patella ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Patella ne işe yarar?
  2. Dizlik ne için kullanılır?
  3. Diz Bandı Nasıl Kullanılır?
  4. Koşu Dizliği ne işe yarar?
  5. Patella Destekli ne demek?

Patella ne işe yarar?

Diz Kapağı ve Diz Eklemi Diz kapağı (patella) küçük ve üçgen şeklinde bir kemiktir. Diz eklemini oluşturan pek çok parçadan bindir. Diğer parçalar, ise kaslar, bağlar ve bacak kemikleridir, Diz kapağı, bacağı bükerken ve düzeltirken kaslar için bir destek noktası oluşturur. Aynı zamanda diz eklemini korur.

Dizlik ne için kullanılır?

Elastik Basit Dizlik Diz yaralanmalarında, lokal iltihaplanmalarda, dejenere olmuş eklem yerindeki hastalıklarda, kronik ağrılarda, ameliyat sonrası rehabilitasyon evresinde ve spor aktivitelerinde kullanılır.

Diz Bandı Nasıl Kullanılır?

Yere oturun ve dizinizi yaklaşık 45 derece bükerek ayağınızı yere basın. Böylece diz kapağı kemiğiniz patella net şekilde ortaya çıkar. Bandı Y harfi şeklinde 2 adet kesin ve üstteki bandı ters Y attakini Y harfi şeklinde patellayı çevreler şekile uygulayabilirsiniz.

Koşu Dizliği ne işe yarar?

Spor esnasında dizlerin sürekli yere temas etmesi sonucunda meydana gelebilecek hasarları engeller. Cildin nefes almasını sağlayarak rahat hareket kabiliyeti sunar. Yumuşak dokusu sayesinde diz kapağını spor esnasında meydana gelebilecek darbelerden korur.

Patella Destekli ne demek?

Patella ve Ligament Destekli Dizlik Neopren malzemeden üretilmiş olup, anatomik olarak tasarlanmıştır. Yandaki esnek balenler stabilizasyonu arttırarark dize binen yükü hafifletir. Öndeki art bantları üst baldırda kullanım kolaylığı sağlar. Patella çevresi açıktır ve pedle desteklenmiştir.