Macar fiği dönüme kaç kilo ekilir?

İçindekiler:

  1. Macar fiği dönüme kaç kilo ekilir?
  2. Macar FIGI ne zaman ekilir?
  3. Fiğ tohumu ne işe yarar?
  4. Fiğ nasıl yetiştirilir?
  5. Fiğ neye iyi gelir?
  6. Fiğ kaç yıllık?
  7. Fiğ hangi toprakta yetişir?
  8. Fiğ hangi aylarda ekilir?
  9. Fiğ nasıl yenir?

Macar fiği dönüme kaç kilo ekilir?

MACAR FİĞ TOHUMU EKİM Ekim veya Kasım aylarında ekimi yapılır. Ekim mibzerle sıraya ekilmelidir. Ot üretimi için kuru şartlarda sıra arası mesafe 30–40 cm sulu şartlarda 15–20 cm olmalıdır. Kıraç şartlarda yalın olarak ekilecekse dekara 8–10 kg, sulu şartlarda 10–15 kg tohumluk gerekir.

Macar FIGI ne zaman ekilir?

EKİM ZAMANI VE ŞEKLİ Ekim zamanı sonbahar yağışlarından sonra ekim-kasım aylarıdır. İlkbahar ekiminde ise olabildiğince erken ekim yapılmalıdır. arpa gibi tek yıllık tahıllarla karışık yetiştirildiklerinde, atılacak tohum miktarı tahılın oranı ölçüsünde (½, 1/3, ¼) azaltılır. üretiminde fiğ tek ekilir.

Fiğ tohumu ne işe yarar?

Fiğ, ot verimi yüksek olan ve elde edilen otun besin değeri iyi olan baklagil yem bitkisidir. Fiğ türleri ülkemizde genellikle kaba yem elde etmek amacıyla yetiştirilmektedir. Fakat tohumları yüksek oranda protein içerdiği için kesif yem amacıylada yetiştirilmektedir.

Fiğ nasıl yetiştirilir?

Toprağın kuruyup sertleşmemesi için kazayağı veya diskharrow ile toprak işlenir. Tırmık veya sürgü çekilerek tohum yatağı hazırlanır. Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir.

Fiğ neye iyi gelir?

Fiğ tohumu sağlıkla saç gelişiminin sağlanmasına önemli katkı sunan bir etkiye sahiptir. Bu bakımdan saçlarda dökülmelerine iyi gelir. Saçlarda istenmeyen bir durum olan kepeklenmeyi önleyici bir etki yaratır.

Fiğ kaç yıllık?

Fiğ (Vicia sativa ), baklagiller (Fabaceae) familyasından dane yemleri içerisinde önemli bir yere sahip olan tek yıllık bir serin mevsim yem bitkisi. Zayıf ve az derine giden bir kök sistemi vardır. Ancak yan kökler iyi gelişir. Ortama bağlı olarak ortalama 40–60 cm. boylanabilmektedir.

Fiğ hangi toprakta yetişir?

Fiğ genellikle tahıl üretimi yapılan topraklarda rahatça yetişebilir. Buna rağmen orta- ağır ve ağır kireççe zengin toprakları sever, nemli topraklarda da yetişmektedir. Sonbahar ekimi için tarla ilkbaharda pullukla derince (25-35 cm) sürülüp kazayağı çekilir.

Fiğ hangi aylarda ekilir?

Tahıl veya silajlık mısırın yerine ekilecekse gölge tavında sürülür. Toprağın kuruyup sertleşmemesi için kazayağı veya diskharrow ile toprak işlenir. Tırmık veya sürgü çekilerek tohum yatağı hazırlanır. Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir.

Fiğ nasıl yenir?

Protein yönün zengin olan ve baklagiller ailesine mensup olan fiğ bitkisinin fiğ tohumu kaynatılarak çay şeklinde tüketilmelidir.