E Adalet nedir?

İçindekiler:

  1. E Adalet nedir?
  2. Icra satışları nereden takip edilir?
  3. UYAP e haciz nedir?
  4. Vatandaş Uyap a nasıl girilir?
  5. UYAP ile neler yapılabilir?

E Adalet nedir?

Teknolojinin imkanlarını kullanarak adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmaya çalışan Bakanlığın, dava dosyalarına erişimi mobil platformlara taşıdığı "e-Adalet Vatandaş" uygulaması 9 Ekim'de mobil platformlarda yerini aldı.

Icra satışları nereden takip edilir?

Elektronik ortamda teklif veren kişiler, ihale sonucunu www.esatis.uyap.gov.tr internet sitesi üzerinden takip edebilir.

UYAP e haciz nedir?

Elektronik haciz, devlete olan bir borcunuzdan dolayı elektronik ortamda, maaş ya da banka hesabınızda bulunan para, altın, döviz gibi mal varlığınıza haciz yapılması işlemidir. Vadesi geçmiş olan vergi alacakları için devlet, elektronik ortamda haciz işlemi gerçekleştirebilir.

Vatandaş Uyap a nasıl girilir?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

UYAP ile neler yapılabilir?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...