KalDer ne yapar?

İçindekiler:

  1. KalDer ne yapar?
  2. KalDer hangi kalite modeli?
  3. KalDer Açilimi nedir?
  4. KalDer eğitimi nedir?
  5. Uluslararası kalite Derneği ne zaman kuruldu?
  6. KalDer Başkanı kim?
  7. 2020 yılı Türkiye mükemmellik ödülünü hangisi almıştır?
  8. Mükemmellik modeli nedir?
  9. Kalite Mühendisliği Sertifikası kimler alabilir?
  10. Iç denetçi eğitimi nedir?
  11. Uluslararası kalite kuruluşları nelerdir?
  12. EFQM mükemmellik modeli ne demek?
  13. Yılmaz Bayraktar kimdir KalDer?
  14. Türkiye Mükemmellik Ödülü Nedir?
  15. Türkiye'de verilen Ulusal Kalite Ödülü Nedir?
  16. KalDer Ulusal Kalite Ödülü hangi kategorilerde verilmektedir?
  17. EFQM Mükemmellik Modeli nelerdir?
  18. Mükemmellik modelindeki radarın bileşenleri nelerdir?

KalDer ne yapar?

KalDer Hakkında - Türkiye Kalite Derneği Nedir kalder.org. Kalite Derneği çağdaş kalite felselesinin ülkemizde etkinlik kazanması veya yaygınlaştırılması amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. ... Toplam Kalite Yönetimi'ni uygulayan ve uygulamak üzere hazırlıklarını sürdüren kuruluşları bünyesinde toplamaktadır.

KalDer hangi kalite modeli?

KalDer çağdaş kalite felsefesinin ülkemizde etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. KalDer'in vizyonu, ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.

KalDer Açilimi nedir?

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye'deki belli başlı sanayi grup temsilcilerinin bir araya gelmesiyle, 1990 yılı sonlarında, o dönemdeki yöneticiler, Siemens'in Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sabuncu ve Kalite Güvence Yöneticisi Selim Güven, TSE Başkanı Mehmet Yılmaz Arıyörük, Şişecam Başkan Yardımcısı Prof.

KalDer eğitimi nedir?

KalDer, rehberlik hizmeti çerçevesinde Mükemmellik çalışmaları, Özdeğerlendirme süreci ve sürecin planlamasında, uygulamasında ve sonuçların gelişim alanları dahilinde önceliklendirilmesine yardımcı olur. Kaynakları Yönetimi vb. konularda rehberlik desteği sağlanmaktadır.

Uluslararası kalite Derneği ne zaman kuruldu?

Dünya Savaşı sırasında savunma malzemelerinin kalitesini geliştirme çabalarının bir sonucu olarak 1946‟da kurulmuş, ABD‟nin önde gelen kalite kuruluşu olma niteliğini korumuştur.

KalDer Başkanı kim?

KalDer'de 2009 yılından bu yana önemli görevler üstlenen Yılmaz Bayraktar, KalDer'in Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

2020 yılı Türkiye mükemmellik ödülünü hangisi almıştır?

Yeşilay, Çalışmalarını Türkiye Mükemmellik Ödülü İle Taçlandırdı Yeşilay, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli kapsamında verilen Türkiye Mükemmellik Ödülü'nü aldı.

Mükemmellik modeli nedir?

Mükemmelliğe erişmiş bir kuruluşta yaklaşımın sağlam temelli olması; yani anlaşılır bir temele dayanması, iyi tanımlanmış ve geliştirilmiş süreçlere sahip, net bir biçimde paydaşların gereksinimlerine odaklanmış ve bütünleşmiş olması, bir yandan kuruluşun politika ve stratejisine uyum sağlarken, diğer yandan da uygun ...

Kalite Mühendisliği Sertifikası kimler alabilir?

Kimler Katılabilir: Endüstri ve hizmet işletmelerinin kalite ve genel yönetimiyle ilgili olarak kariyerini geliştirmek amacıyla çağdaş kalite yönetimi bilgi ve becerileri edinmek ve ihtiyaç duyulan donanımı kazanmak isteyen Yüksek Öğretim mezunu kişiler bu programa katılabilir.

Iç denetçi eğitimi nedir?

İç Tetkik Eğitimleri, işletmelerin kendilerinde uygulanmış olan yönetim sistemlerinin iş akışlarını kontrol ederek uygunsuzluk olup olmadığını denetlemelerini sağlamaktadır. Bu Eğitimin adı tetkik eğitimi, iç denetçi eğitimi, tetkikçi eğitimi, denetim eğitimi, tetkikçi eğitimi vb. gibi isimlendirilebilir.

Uluslararası kalite kuruluşları nelerdir?

Uluslararası Standartlar Kuruluşları
  • ISO - Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu. ISO, BSI dahil 140 ülkeden ulusal standartlar kuruluşlarının dünya genelindeki federasyonudur. ...
  • IEC - Uluslararası Elektroteknik Komisyonu.

EFQM mükemmellik modeli ne demek?

EFQM Mükemmellik Modeli, organizasyonda iş stratejileri oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlayan bir toplam kalite tekniğidir. Bu teknik sayesinde müşteri odaklılık, çalışanların katılımı, süreçlerde sürekli iyileşme ve gelişme gibi toplam kalite yönetimi kavramları değerlendirilerek, sürekli geliştirilmektedir.

Yılmaz Bayraktar kimdir KalDer?

Yılmaz Bayraktar Kimdir? 1954 yılında Ardahan'da doğan Yılmaz Bayraktar, evli ve bir çocuk babasıdır. ... Yılmaz Bayraktar halen Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi olarak 'Proses Emniyeti Yönetimi' dersini vermektedir.

Türkiye Mükemmellik Ödülü Nedir?

Türkiye Mükemmellik Ödülleri, EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak EFQM Tanıma Programı çerçevesinde KalDer tarafından Türkiye'de faaliyette bulunan ve en iyi performans gösteren, kâr amaçlı ya da kâr amacı olmayan, her ölçekte ve her sektördeki kuruluşlara verilmektedir.

Türkiye'de verilen Ulusal Kalite Ödülü Nedir?

Ödül Kategorileri Türkiye'de ulusal kalite ödülleri EFQM Mükemmellik Modeli kullanılarak değerlendirilmektedir. Bu yöntem Avrupa Kalite Ödülü'nden alınmıştır.

KalDer Ulusal Kalite Ödülü hangi kategorilerde verilmektedir?

Ulusal Kalite Ödülü Kamu Sektörü kategorisi ise 2001 yılında uygulamaya alınmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarını tanımayı amaçlayan bu kategoride ödüller her yıl Mayıs ayında yapılan Kamu Sempozyumu'nda sahiplerini bulmaktadır.

EFQM Mükemmellik Modeli nelerdir?

EFQM Mükemmellik Modeli, organizasyonda iş stratejileri oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlayan bir toplam kalite tekniğidir. Bu teknik sayesinde müşteri odaklılık, çalışanların katılımı, süreçlerde sürekli iyileşme ve gelişme gibi toplam kalite yönetimi kavramları değerlendirilerek, sürekli geliştirilmektedir.

Mükemmellik modelindeki radarın bileşenleri nelerdir?

EFQM Mükemmellik Modeli, dokuz ana kriter üzerine kurulmuş ve zorunluluk içermeyen bir modeldir....RADAR, dört boyuttan oluşur:
  • Sonuçlar Results.
  • Yaklaşım Approach.
  • Yayılım Deployment.
  • Değerlendirme Assessment.
  • Gözden Geçirme Review.