Hemoroidektomi ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hemoroidektomi ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Stapler Hemoroidektomi nedir?
  3. Whitehead deformitesi nedir?
  4. Longo teknigi nedir?
  5. Milligan Morgan yöntemi nedir?

Hemoroidektomi ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat, makat derisi üzerine açılan 1-1.5 cm ölçüsünde bir kesi yardımıyla yapılır. Hemoroid, bu kesi üzerinden lazer ışıklarıyla yok edilir ve kan dolaşımından tamamen ayrılmaları sağlanır. Makat cildine zarar verilmeden uygulanan bu yöntem, iyileşme sürecini de ciddi anlamda hızlandırmaktadır.

Stapler Hemoroidektomi nedir?

Longo tekniği, makattan dışarı sarkmış hemoroid memelerinin , özel olarak geliştirilmiş bir aparatla kesilip yukarı çekilerek, bölgenin normal anatomik durumuna geri döndürülmesidir. Bu işlem tek kullanımlık stapler olarak adlandırılan bir cihazla yapılır.

Whitehead deformitesi nedir?

7.Ektropion veya Whitehead deformitesi: Hemoroid (basur) ameliyatı sırasında fazla miktarda bağırsak (rektum) bölümü kesilirse ve uygun şekilde tespit edilmez veya tespitinden kurtulursa makatın dışında iyileşme yoluna gider ve bu duruma ektropion veya Whitehead deformitesi adı verilir.

Longo teknigi nedir?

Longo tekniği, makattan dışarı sarkmış hemoroid memelerinin anüsün hissiz (sinir uçlarının bulunmayan) bölgesinde bu işlem için geliştirilmiş özel bir aparatla kesilip yukarı çekilerek, bölgenin eski anatomik yapısına geri döndürülmesidir.

Milligan Morgan yöntemi nedir?

Milligan-Morgan tekniğinde hemoroid pakesi çıkartıldıktan sonra kanama kontrolu yapılıp mukoza açık bırakılmaktadır.Ferguson tekniğinde ise hemoroid pakesi çıkartıldıktan sonra mukoza eriyebilen dikişlerle kapatılmakta ve mukoza bütünlüğü sağlanmaktadır.Whitehead tekniğinde ise anal kanal mıkozası çepeçevre ...