Virgül nerelerde kullanılır cümle?

İçindekiler:

  1. Virgül nerelerde kullanılır cümle?
  2. Tırnak işareti neden kullanılır?
  3. Sıralı cümleleri ayırmak ne demek?
  4. Tırnak içinde cümle nasıl başlar?
  5. Sıralı yapılı cümle nedir?

Virgül nerelerde kullanılır cümle?

Virgül Kullanımı
  • Cümlelerde, eş görevli sözcükleri ve sözcük gruplarını ayırmak için kullanılır. ...
  • Cümleler arasına da virgül konur. ...
  • Uzun cümlelerde, özne yüklemden uzaklaşabilir. ...
  • Ara söz ya da cümle dediğimiz durumlarda, bu ara cümleleri bildirmek için ara cümlenin başlangıç ve bitiş yerine konur.
Daha fazla öğe...

Tırnak işareti neden kullanılır?

1. Doğrudan alıntıları göstermek için kullanılır. Bir yazıda başkasından söz alınıp kullanılacaksa olduğu gibi aktarılan başkasının sözünün basma ve sonuna konur.

Sıralı cümleleri ayırmak ne demek?

Noktalı virgül, bir noktalama işaretidir. Virgülle ayrılan kelime gruplarını ayırmak için kullanılır. Bazen de birbiri ardınca gelen sıralı cümleleri ayırır. Noktalı virgül, kendinden önce gelen kelimeye bitişik yazılır.

Tırnak içinde cümle nasıl başlar?

Alıntı cümle(ler), büyük harfle başlar, noktayla biter. Alıntı cümleye ait olan noktalama işaretleri tırnağın içinde kalır. Asıl cümle de daha bitmediği için küçük harfle devam eder: Örnek-1: Yaşlı kadın, "Yetişin!" diye bağırdı.

Sıralı yapılı cümle nedir?

Yapılarına göre cümle türlerinden biri olan sıralı cümleler, birbirinden bağımsız iki cümlenin tek cümlede birleştirilmesiyle meydana gelir. Yani bu cümlelerde aslında iki farklı yüklem, dolayısı ile de iki farklı cümle vardır. ... Bu nedenle adına “sıralı cümle” denilmektedir.