Kışlık dolaba patlıcan nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Kışlık dolaba patlıcan nasıl konur?
  2. Kışlık patlıcan nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
  3. Patlıcan buzdolabına konur mu?
  4. Kızartılmış patlıcan nasıl konur?
  5. Kızartma buzluğa konur mu?

Kışlık dolaba patlıcan nasıl konur?

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Kışlık patlıcan nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra isteğe bağlı şekilde doğruyoruz. Tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz ki acı suyu çıksın. Patlıcan çok yağ çekeceği için ızgara yapılabilecek tost makinesine dizip üstüne birazcık sıvı yağ damlatarak kızartıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa koyabilirsiniz.

Patlıcan buzdolabına konur mu?

Patlıcan ısıya duyarlı olduğundan buzdolabına koymak zarar görmesine neden olabiliyor. Patlıcanı gün ışığından uzakta ve oda sıcaklığında saklamak gerekiyor. Bu sayede çok daha uzun süre dayanabiliyor.

Kızartılmış patlıcan nasıl konur?

Fırça yardımıyla patlıcanlarımızı zeytinyağı ile yağlıyoruz. 200 derece fırında 20-25 dakika kızartıyoruz. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup ağzını kapatıp fazla havasını pipetle çekerek vakumluyoruz.

Kızartma buzluğa konur mu?

Kızartmanızın yağını iyice süzdükten ve bir kağıt havlu ile fazla yağını aldıktan sonra uygun porsiyonlara bölüp derin dondurucuya yerleştirin. Buzdolabı poşetlerini kapatmadan önce içindeki fazla havayı almayı da unutmamalısınız.