Kara internet nedir?

İçindekiler:

  1. Kara internet nedir?
  2. Deep web de neler vardır?
  3. İnternetin karanlık yüzü nedir?
  4. Dark web internetin yüzde kaçı?
  5. Dark web tehlikeli midir?

Kara internet nedir?

Yani klasik internet kullanıcıları internetin sadece bir kısmını kullanabiliyor. Google, Yandex gibi arama motorlarında görülmeyen internetin gizemli kısımlarına ise “Deep Web” ismi veriliyor. Deep Web'in içerisinde bulunan karanlık sayfaların yer aldığı bölüme ise “Dark Net” ismi veriliyor.

Deep web de neler vardır?

Dark Web, yalnızca özel bir web tarayıcısı ile erişilebilen gizli interne t siteleri topluluğudur. İnternet etkinliğini anonim ve gizli tutmak için kullanılır; bu da, hem yasal hem de yasa dışı uygulamalar için yararlıdır.

İnternetin karanlık yüzü nedir?

Dark Web, sadece Tor gibi özel tarayıcılarla erişilebilen, gizli internet sitelerinin bulunduğu bir ağdır. Özgür bilgi paylaşımı ve sansürden kaçış gibi amaçları olan bu ağ, aynı zamanda pek çok yasa dışı faaliyetler için kullanılmaktadır.

Dark web internetin yüzde kaçı?

İnterneti gözümüzde canlandırmanın en bilindik yolu buzdağıdır. Aslında “dark web” nedir diye Google'da arama yaparsanız karşınıza çıkacak ilk 10 görsel bir buzdağının çeşitli versiyonlarıdır. Bu görseller tüm internet ağının yaklaşık olarak yüzde 96'sının aslında sular altında gizlendiğini anlatır.

Dark web tehlikeli midir?

Birçok haber kaynağı, "Deep Web" ve "Dark Web" terimlerini dönüşümlü olarak kullansa da derin kısmın büyük bir bölümü tamamen yasal ve güvenlidir.