Yeni alınan telefon bataryası nasıl şarj edilir?

İçindekiler:

  1. Yeni alınan telefon bataryası nasıl şarj edilir?
  2. Yeni bataryayı nasıl kullanmalıyım?
  3. Telefon ilk alındığında neden 12 saat şarj edilir?
  4. Yeni alınan bir telefon kaç saat şarjda kalmalı?

Yeni alınan telefon bataryası nasıl şarj edilir?

Telefonunuzu şarja takın. Yarım saat 45 dakika sonra ya da telefonunuzun şarj durumu u'e çıktığında şarj cihazına elinizi sürün. Biraz ısınmıştır, sıcaktır. Daha sonra 0 olsun ve telefon biraz daha şarjda kalsın.

Yeni bataryayı nasıl kullanmalıyım?

Yeni akıllı telefonlarda kullanılan bataryaların yeni alındığında belli bir süre şarj edilmesine gerek yok! Yani aldığınız zaman %100 olacak şekilde şarj edip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Hatta %100 olmasını bekleyemeyecek kadar sabırsızlanıyorsanız, kullanacağınız kadar şarj edip cihazınızı açabilirsiniz.

Telefon ilk alındığında neden 12 saat şarj edilir?

Yeni alınan telefon kullanılmadan evvel 8-12 saat arası şarj edilmelidir iddiasının kaynağı da aynı. Uzmanlar Nikel-kadmiyum pillerle üretilen cihazların şarj işlemlerinin sağlıklı olabilmesi ve verimli bir döngüyle hayatına devam etmesi için tamamen boşaltılıp, ardından belli bir süreyle doldurulmasını öneriyorlardı.

Yeni alınan bir telefon kaç saat şarjda kalmalı?

Yeni alınan telefonun şarj saati nikel bataryalı cihazlar için 12 saat, lityum-iyon bataryalı cihazlar için 6 saat olmaktadır. Nikel bataryaların şarj edilmesi için bataryanın tamamen harcanması doğru olurken, lityum-iyon bataryalarda kullanımdan önce şarjın tamamen bitirilmesi doğru değildir.