11 aylık bebek ne öğretilir?

İçindekiler:

  1. 11 aylık bebek ne öğretilir?
  2. 11 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?
  3. 12 aylık bebek ne ile oynar?
  4. 10 aylık bebek nasıl oynanır?
  5. 11 aylık bebek gündüz kaç kere uyur?
  6. 1 yaşındaki bebekle nasıl oyunlar oynanır?
  7. 10 aylık bebeklerle nasıl oynanır?
  8. 11 aylık bebek gece kaçta uyumalı?
  9. 11 aylık bebek bir öğünde ne kadar yemeli?

11 aylık bebek ne öğretilir?

11 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz aynı şekilde kelimeleri de taklit eder. Bilinçli olarak kullandığı kelime sayısı artar. Beyni hızla gelişirken, konuşma becerisi de ilerler. 11 aylık bebek, kesin komutları algılar ve yapmaması gerekenleri anlar.

11 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?

Bebek bu ay da önceki aylarda yediği besinleri yiyebilir. 11 aylık bebek yemekleri sebze çorbaları, makarna, et, yoğurt, sebze ve meyve gibi gıdalardan oluşur.

12 aylık bebek ne ile oynar?

Tekerleme ya da parmak oyunu söyleyin. Bebeğinizin de müziğin ritmine göre ellerini hareket ettirmesini sağlayın. Gerekirse bebeğin ellerinden tutarak birlikte hareket edin. *Anne ve baba bebeğin karşısına geçerek “gel gel” oyunu oynarlar.

10 aylık bebek nasıl oynanır?

10 aylık bebek hareketleri çeşitlenmiş, bebek çoğu harekette ustalaşmıştır. 10 aylık bebek artık hızlı emekleyebilir. Çoğu bebek bu ay bir yere tutunarak kalkabilir, tutunarak ayakta durabilir ve tutunarak yürüyebilir. Elindeki nesneyi atıp yanındaki kişinin ona vermesini bekleyerek oynamayı sever.

11 aylık bebek gündüz kaç kere uyur?

11 aylık bebeğinizin gece ve gündüz uykuları daha düzenlidir. Gündüzleri 2 defa olarak toplamda ortalama 2.5-3 saat uyku uyuyabilirler. 11 aylık bebeğiniz bir günde toplamda yaklaşık 12-14 saat uyuyabilir.

1 yaşındaki bebekle nasıl oyunlar oynanır?

Bu dönemde uygun boşluklardan şekilleri kutuya atmak, şekilleri uygun boşluklara yerleştirmek (tek parçalı yap-bozlar), lego, blok gibi inşa oyuncakları, evcilik, doktorculuk gibi konulu oyunlar, oyuncak hayvanlar, araba, kamyon, uçak, tren, top, bebek, yumuşak tüylü/tüysüz oyuncaklar, oyuncak telefon, oyuncak meyve- ...

10 aylık bebeklerle nasıl oynanır?

10,11 ve 12 Aylık Bebeklerle Oynanabilecek Oyunlar
  • Paketleme Oyunu. 3-4 adet küçük oyuncak seçip onları aleminyum folyo ile paketleyin, bebeğinizin önüne koyun ve sorun “Sence içinde ne var?”. ...
  • Kurdele Oyunu. ...
  • Sokakta / Parkta. ...
  • Su ve Kaşık Oyunu. ...
  • Ölçü Kapları Oyunu. ...
  • Ayna Oyunu. ...
  • Tünel Oyunu. ...
  • Yapışkan Bant Oyunu.
Daha fazla öğe...

11 aylık bebek gece kaçta uyumalı?

11 aylık bebeğiniz, gece beslenmesine ihtiyaç duymadığı için 10-12 saat aralıksız uyuyabilir.

11 aylık bebek bir öğünde ne kadar yemeli?

9-11 aylık bir bebeğe bu dönemde anne sütüne ek olarak 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün verilmelidir. Bebek öğün aralarında ve sonrasında her istediğinde emzirilmeye devam edilmelidir. Bebeğinize bir öğünde vereceğiniz toplam ek besin miktarı 1-1,5 çay bardağı (125-190 ml) kadar olmalıdır.