2024 üniversite sistemi nasıl olacak?

İçindekiler:

  1. 2024 üniversite sistemi nasıl olacak?
  2. Lise sınav sistemi nasıl olacak?
  3. Lisede kaç şık var?
  4. 9 sınıf sınav olacak mı?
  5. Liselerde sınav olacak mı?

2024 üniversite sistemi nasıl olacak?

Yani 2020 yılında liseye başlayan öğrenciler 2024 yılında yeni bir üniversite sınavı ile yükseköğretim kurumlarına yerleşecekler. Üniversiteye geçiş ise sadece sınavla olmayacak. ... Bu sistemde üniversiteli olmak isteyenler İngiltere sisteminde olduğu gibi “ders” bazında sınava girecek.

Lise sınav sistemi nasıl olacak?

LGS' de 90 soru yer almaktadır ve bu soruları cevaplaması için öğrencilere 155 dakika süre verilmektedir. Sınav sözel ve sayısal olmak üzere 2 oturumda gerçekleşmektedir. Sözel bölümde 50 soru yer almaktadır ve bu sorular için 75 dakika süre verilmektedir.

Lisede kaç şık var?

Sınavla öğrenci alan okullar için 10, yerel yerleştirme için 5 tercih hakkı var. İlk yerleştirmenin ardından iki kez nakil uygulaması olacak.

9 sınıf sınav olacak mı?

Lise 12. sınıf öğrencileri okullarda yüz yüze sınav olacak. Sınavlardan alınan puanlarla yıl sonu not ortalaması belirlenecek. Lise 9,10,11. sınıf öğrencilerine ise sınavlar hakkında tercih imkanı sunuldu. İsteyen öğrenciler okula dilekçe vererek sınavlara katılmayacak.

Liselerde sınav olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimdeki sınav uygulamalarının yeniden düzenlenmesine karar verdi. 1- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacak. ...