Evde vefat durumunda ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde vefat durumunda ne yapılır?
  2. Cenaze işlemleri nasıl yapılır Antalya?
  3. Ölüm nasıl bildirilir?
  4. Mezarın üstüne mezar kaç yıl sonra?

Evde vefat durumunda ne yapılır?

Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Vatandaşlarımız Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı tarafından bağlı bulunulan İlçe Belediye Tabipliğine yönlendirilir ve aynı zamanda cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir.

Cenaze işlemleri nasıl yapılır Antalya?

Vatandaşın Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ALO MEZARLIK hattı 188' i aramasıyla ya da bizzat Mezarlıklar Şube Müdürlüğü' ne gelerek cenazesi olduğunu söylemesiyle başlar. Vatandaşın Ölüm Raporu' nu hangi ilgili kurumdan alabileceği hakkında bilgi verilir.

Ölüm nasıl bildirilir?

Ölümler, ölüm olayının meydana geldiği tarihten itibaren 10 gün içinde halk sağlığı müdürlüğü tarafından elektronik ortamda nüfus müdürlüğüne bildirilir. Ölüm olayları nüfus müdürlüğüne bildirilirken ölen kişinin nüfus cüzdanı/kimlik kartı aslı da nüfus müdürlüğüne gönderilir.

Mezarın üstüne mezar kaç yıl sonra?

Çünkü definden üç yıl sonra aynı kabre başka birini gömerler. Öncekinin kemikleri bir tarafa toplanır, yeni ölü gömülür. Böylece aynı kabir, her üç yılda bir yeni ölüler kabul eder.