L5-S1 fıtık nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. L5-S1 fıtık nerede bulunur?
  2. L4 5 ve L5-S1 Diskopati nedir?
  3. L4 L5 Fıtık neden olur?
  4. L4 L5 fıtık nerede?
  5. Boyun Diskopati nedir?

L5-S1 fıtık nerede bulunur?

L5-S1 bel fıtığı, bu iki omur arasında meydana gelmektedir. Bel omurlarının arasında harekete izin veren ve tampon gibi davranan diskler vardır. En alttaki bel omuru L5 ile sakrum kemiği arasında L5-S1 diski bulunur. L5-S1 bel fıtığı en sık görülen fıtık seviyelerinden birisidir.

L4 5 ve L5-S1 Diskopati nedir?

Bel fıtığı (lumber diskopati) en sık L5-S1 ve L4-5 seviyesinde oluşmaktadır. Bel fıtığı, lomber disk dediğimiz lomber vertebralar arasındaki kıkırdak yapının taşarak bacağa giden sinir köklerine bası yapması sonucu oluşmaktadır.

L4 L5 Fıtık neden olur?

Bel kemiğinde çatlak, bağlarda gevşeme gibi nedenlerle oluşabilir. Bel kayması nedeniyle sinir kökleri sıkışabilir ve bel ve/veya bacak ağrısı görülebilir. L4 ile L5 kemikleri arka tarafta sağ ve soldan faset eklem denilen eklemlerle birbirine bağlanır.

L4 L5 fıtık nerede?

Bel fıtığı (Lomber Disk Hernisi) bel sırtında gelişen nadir görülen bir karın fıtığı tipidir. Bel bölgesi, göğüs kafesinin alt kısmından pelvisin üst kısmına kadar alt sırt kısmını kaplayan kasların alanıdır. Bel fıtığı, bel üçgeni denilen bir bölgede meydana gelir. En çok L5-S1 ve L4-5 seviyesinde görülür.

Boyun Diskopati nedir?

Servikal diskopati, dejenere diskin servikal spinal sinir kökünü sıkıştırması sonucu ortaya çıkan bir durum olup daha çok 30-40 yaşlarında görülür (1). Çoklu anüler yırtıkların içine nükleus pulpozus girerek diskte çepeçevre bir taşma olur ki buna anüler bulging denir.