Şoförleri ne kadar alıyor?

İçindekiler:

  1. Şoförleri ne kadar alıyor?
  2. Belediye otobüs şoförü olmak için ne gerekir?
  3. Türkiyede TIR şoförleri ne kadar maaş alıyor?
  4. TIR şoförü olmak için ne gerekir?
  5. Şehirler arası şoförler kaç saat sürer?
  6. Kesintisiz kaç saat araç kullanabilir?

Şoförleri ne kadar alıyor?

Bu kapsamda devlette şoför maaşları ortalama TL seviyesindedir. 9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan deneyimsiz şoför maaşları 20 TL civarındadır. 7/3 derecesinde 5 yıl deneyimli personellere TL'ye yakın aylık verilir.

Belediye otobüs şoförü olmak için ne gerekir?

Otobüs Şoförü Olmak İçin Gerekenler Meslek yüksekokullarının otobüs kaptanlığı (şoförü) bölümünden mezun olan ya da özel sürücü kurslarında verilen mesleki eğitimleri alıp, MEB tarafından hazırlanan sınavları başarıyla geçmiş E sınıfı ehliyete sahip kişiler otobüs şoförü olabilir.

Türkiyede TIR şoförleri ne kadar maaş alıyor?

Kendi aracı ile çalışan bir tır şoförü Türkiye'de aylık 15 bin liraya kadar gelir elde edilebilir. Fakat elde edilen bu kazancın yaklaşık 4-5 bin TL'lik kısmı aracın masraflarına gidebilmektedir. Yurt dışında da bu durum ise ortalama aylık 25-30 bin TL gelir sağlayabilir.

TIR şoförü olmak için ne gerekir?

Tır Şoförlüğü İçin Ne Gerekiyor?
  1. 22 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
  2. D sınıfı ehliyet almak gerekir.
  3. Detaylı bir sağlık raporundan sonra yetkili sağlık kuruluşlarından “Tır Kullanmaya Elverişlidir” raporu almak gerekir.
  4. Cezai hüküm giymemiş olma yani sabıka kaydına sahip olmama şartı da aranır.

Şehirler arası şoförler kaç saat sürer?

Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır.

Kesintisiz kaç saat araç kullanabilir?

Bir sürücü 24 saatlik zaman dilimi içerisinde en fazla 9 saat araç kullanabilir. Bu süre haftada 2 defaya mahsus olmak üzere 10 saate çıkabilir. Haftalık toplam sürüş süresi 56 saatten fazla olamaz. 2 haftalık süre ise en fazla 90 saat olabilir.