Salicylic acid nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Salicylic acid nedir ne işe yarar?
  2. Lekeler için hangi asit?
  3. Laktik asit nedir cilde faydaları?
  4. Hangi asitler cilde iyi gelir?

Salicylic acid nedir ne işe yarar?

Cilt sağlığı ve güzelliğinde öne çıkan bu asit, bir beta hidroksi asiti olarak biliniyor. Yağda çözünebilen bu asit, gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış görünümü yok etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca sahip olduğu antibakteriyel fonksiyonlarıyla da önemli bir yere sahip.

Lekeler için hangi asit?

Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.

Laktik asit nedir cilde faydaları?

Alfa Hidroksi Asitlerinin (AHA) bir türü olan laktik asit, eksfoliyant, yaşlanma karşıtı ve leke giderici özelliği ile biliniyor. Genelde sebze turşularından veya sütten elde edilen laktik asit, ciltte topik olarak kullanıldığı zaman yüzünüzün ışıltısını ve yapısını geliştiriyor.

Hangi asitler cilde iyi gelir?

Cilt sağlığı için faydalı olan asitler: Alfa Hidroksi Asitler (Glikolik Asit), Beta Hidroksi Asitler (Salisilik Asit), Hyaluronik Asit (Hyaluron), Askorbik Asit (C Vitamini), Retinoik Asit (Retinol).