Senkromeç nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Senkromeç nedir ne işe yarar?
  2. Vites atarken niye takılır?
  3. Şanzıman yağı bittiği nasıl anlaşılır?
  4. Vites topuzu neden sallanır?
  5. Araba Senkromeç nedir?
  6. Vites levyesi nedir?

Senkromeç nedir ne işe yarar?

İki vites dişlisinin devrini eşitleyen bilezik benzeri yapıya senkromeç diyoruz. Senkromeçler dişliler arası sürtünmeyi azaltır ve dişli devirlerini eşitler.

Vites atarken niye takılır?

Manuel şanzıman arızaları içinde en sık rastlanan ise vites geçişlerinde takılma olmasıdır. Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir.

Şanzıman yağı bittiği nasıl anlaşılır?

Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.

Vites topuzu neden sallanır?

Vites kolunun sallanması veya titremesi, vites kolunun bulunduğu noktaya tam oturmamasından dolayı oluşan bir durumdur. ... Vites değiştirmek veya boşa almak için vites kolunu kullanırken, boşluktan etkilenen vites kolu sallantı ve titreşim yaptığı için bu işlemleri zorlaştırır.

Araba Senkromeç nedir?

Senkromeç, vites kutusunda bulunan, vites değiştirmeyi kolaylaştıran, iki dişlinin hareketini ayarlayan parçadır. Şanzıman içinde yer alan bu parça, vites değişiminde çalışan dişli çarkların güç akışını sağlar. Kısacası 1. vitesten 2. vitese geçiş yaparken çarkların birbiri arasında geçiş yapmasını senkromeç sağlar.

Vites levyesi nedir?

Vites kolu enstrüman paneli'nin altında yerleşen koldur. Manuel şanzımanlı bir otomobilde vites grubuna bağlı metal bir koldur ve vites değiştirmek için kullanılır.