Istanbul Pendik hangi tarafta?

İçindekiler:

  1. Istanbul Pendik hangi tarafta?
  2. Pendik ismi nereden geliyor?
  3. Istanbul Maltepe nerede hangi yakada?
  4. Kurtköy hangi Yakadadır?
  5. Istanbul Maltepe Anadolu mu Avrupada mı?
  6. Pendik kaç mahallesi var?

Istanbul Pendik hangi tarafta?

İstanbul'un Anadolu yakasında veİstanbul ilinin doğu yarısında yer alan Pendik, güneydoğu'da 14:11, (UTC)da Tuzla doğuda Kocaeli, kuzeyde Şile ve Çekmeköy, batıda Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli, güneyde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.

Pendik ismi nereden geliyor?

Çok eski bir yerleşim yeri olan Pendik'in bilinen en eski adı Pantikapion'dur. Roma İtinetarariumlarında Panticio, Pantecio, Panticia olarak geçer. Bizans Döneminde “her tarafı surlarla çevrili” anlamını taşıyan Pantichium-Pantichion ismini almıştır.

Istanbul Maltepe nerede hangi yakada?

Maltepe, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Marmara Denizi'ne kıyısı olan bir ilçedir. Kadıköy, Kartal, Sancaktepe ve Ataşehir ilçeleriyle komşu olan Maltepe, nüfus bakımından İstanbul'un dokuzuncu, Anadolu Yakası'nın dördüncü büyük ilçesi konumundadır.

Kurtköy hangi Yakadadır?

Kurtköy, Pendik
Kurtköy
ÜlkeTürkiye
İlİstanbul
İlçePendik
Coğrafi bölgeMarmara
9 satır daha

Istanbul Maltepe Anadolu mu Avrupada mı?

İstanbul'un Anadolu yakasındadır. Batıda Kadıköy, kuzeyde Ümraniye ve Kartal, doğuda yine Kartal ilçeleriyle komşudur. Güneyinde Marmara denizi vardır. Yüzölçümü 52 kilometrekaredir.

Pendik kaç mahallesi var?

Pendik'te toplam 9 semt bulunuyor. Bunlar; Bahçelievler, Çarşı, Dolayoba, Esenyalı, Merkezköy, Şeyhli, Yayalar ve Yenişehir. Ayrıca bu semtlerin altında toplam 36 mahalle yer alıyor.