Zenginleştirilmiş ürün nedir örnek?

İçindekiler:

  1. Zenginleştirilmiş ürün nedir örnek?
  2. Geliştirilmiş ürün nedir?
  3. Ürün uyarlama ne demek?
  4. Iş ürün geliştirme kaç adımdan oluşur?

Zenginleştirilmiş ürün nedir örnek?

Zenginleştirilmiş Ürünler: Satın alınan ürünler, çoğunlukla mobilya, taşıt, kağıda basılı malzeme gibi fiziki ürünlerdir. Sağlık, eğitim, bakım-tamir, sanat, turizm gibi hizmetler de ürün gibi sınıflandırılır.

Geliştirilmiş ürün nedir?

Ürün geliştirme, belirli bir ihtiyaca cevap vermesi istenen ürün fikri ya da ürünün, konsept geliştirme aşamasından market rafına yerleştirilmesine kadar tüm aşamalarını kapsayan bir yeni ürün oluşturma sürecidir. Ürün geliştirme süreci farklı disiplinlerde ilgili konunun uzmanı olan kişilerle çalıştırmayı gerektirir.

Ürün uyarlama ne demek?

Adaptasyon (Uyarlama); işletmelerin ürün veya hizmetlerinin bileşimlerini değişik pazarların, değişik istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamaları, bu mümkün olmadığı takdirde yepyeni, iç pazardan tamamen farklı mal veya hizmetlerle dış pazarlara açılmalarıdır.

Iş ürün geliştirme kaç adımdan oluşur?

Son olarak da Kotler (2004) yeni ürün geliştirme sürecinin şu sekiz aşamadan meydana geldiğini ifade etmiştir; fikir üretme, fikri test etme, kavram geliştirme ve test etme, yeni ürün geliştirme pazarlama stratejisini oluşturma, analizi, ürün geliştirme, pazar testi ve ticarileştirme.