Başka belgisiz sıfat mı?

İçindekiler:

  1. Başka belgisiz sıfat mı?
  2. Böyle işaret sıfatı mı?
  3. Işaret sıfatı ve işaret zamiri nasıl ayrılır?
  4. Bu işaret zamiri mi?
  5. Onu işaret zamiri mi?

Başka belgisiz sıfat mı?

Başlıca belgisiz sıfatlar şunlardır: çok, çoğu, fazla, her, hiç, hiçbir, kaç, kimi, nice, az, başka, bazı, belli başlı, bir, biraz, birçok, birkaç, bir hayli, birtakım, bir sürü, bütün, herhangi bir, tüm…

Böyle işaret sıfatı mı?

NOT: “Şöyle, böyle, öte, öteki, beri, beriki” gibi sözcükler eğer bir ismi belirtirse işaret sıfatı olurlar.

Işaret sıfatı ve işaret zamiri nasıl ayrılır?

Yani burada "öteki" kelimesi işaret zamiri görevindedir. ) Kısacası "bu, şu, o vb." hem işaret sıfatı hem de işaret zamiri olarak kullanılabilen kelimelerde bu kelimelerden sonra bir isim gelirse işaret sıfatı, bir ismin yerine kullanılırsa işaret zamiri olur.

Bu işaret zamiri mi?

İşaret zamirleri Varlıkların yerini gösteren zamirlerdir. Türkçedeki başlıca işaret zamirleri bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, öteki, beriki, bura, şura, ora, burası, şurası, orası, böylesi, şöylesi ve öylesi'dir: Şu, benim kardeşim.

Onu işaret zamiri mi?

UYARI: “O” ve “onlar” zamirleri bir insanı anlatıyorsa kişi zamiri,insan dışındaki bir varlığı anlatıyorsa işaret zamiri olur. *Onu çöpe atan ondan başkası olamaz. *Onu bu yörede sadece onlar dokur. ... Bu zamir,cümlede asıl şahıs zamirinin yerine kullanıldığı gibi, yerine kullanıldığı şahıs zamiriyle de yan yana olabilir.