Bristol ne demek?

İçindekiler:

  1. Bristol ne demek?
  2. Birinci hamur kağıt nedir?
  3. Kağıt ürünleri nelerdir?
  4. Kuşe kağıdı ne demek?
  5. Enso kağıt nedir?
  6. 1 GSM kaç gram?
  7. 1 kitap kaç gram?
  8. Cobb testi nedir?
  9. Kağıt kalınlığı nasıl ölçülür?
  10. Cobb nedir?

Bristol ne demek?

Bristol ya da Amerikan Bristol Kâğıdı adı verilen bu kâğıt türü, bir yüzeyi işlenmiş parlak ve ihtiyaca göre kendinden selefonlu olan bir kâğıt türüdür. Bu kâğıtlar 180, 200, 225, 250, 300 gr. gibi pek çok gramajda üretilirler. Genellikle broşür, kartvizit, kitap kapağı basımı gibi alanlarda sıkça kullanılır.

Birinci hamur kağıt nedir?

1.Hamur Kağıt: Genellikle antetli kağıt, kitap, broşür gibi çalışmaların baskısında kullanılır.Bileşimindeki selüloz miktarı çok, odun miktarı azdır. 2. Hamur Kağıt: Kitap ve benzeri işlerin baskısında tercih edilir. Rengi tam beyaz olmayan bu kağıtlarla kaliteli baskı yapmak mümkün değildir.

Kağıt ürünleri nelerdir?

Bunlardan en yaygın olarak kullanılanlarına göz atalım:

  • Kağıt Çeşitleri.
  • Mat Kuşe Kâğıt. En sık kullanılan kâğıt türlerinden biridir, zira günlük işler için oldukça uygun ve ekonomiktir. ...
  • Parlak Kuşe Kâğıt. ...
  • Lazer Yazıcı Kâğıdı ...
  • Inkjet Yazıcı Kâğıdı ...
  • Bristol Kâğıt. ...
  • CV Kâğıdı ...
  • Birinci Hamur Kâğıt.

Kuşe kağıdı ne demek?

Kuşe kağıt (fotoğraf kağıdı olarak da bilinir) özel üretilen ve yüzeyi kaplanarak yapılan, parlak veya mat kağıttır; daha rafine, pürüzsüz ve stabil bir yüzeye sahiptir. Böylece detayların net olduğu bir baskı kalitesine ulaşabilirsiniz.

Enso kağıt nedir?

Enzo kağıt, roman türü kitap baskı işlerinde kullanılan, fiyat olarak daha makul ancak okuma açısından daha iyi sonuçlar veren bir kağıt türüdür. Ancak Türkiye'de yayıncılar tarafından Enzo olarak ifade edilen kağıt türü aslında dünyaca ünlü bir kağıt markasının ismidir.

1 GSM kaç gram?

Ons - Gram tablosu
OnsGram
1 oz28.

1 kitap kaç gram?

Bu bağlamda ortalama olarak 300 sayfalık bir kitabın her sayfası 30 gr olduğu düşünülürse ve kapak kalınlığı da göz önünde bulundurulacak olursa yaklaşık 1 kg'lık bir ağırlığa sahip olacağı öngörülebilir. Çok sayfalı kitaplarda safya başı ağırlık daha az olacaktır.

Cobb testi nedir?

Cobb Test Cihazları, bir kağıt, karton veya oluklu mukavva levhası içine sıvı giriş miktarını ölçer. Boyutlandırma derecesi için Cobb değerinin tanımı, belirli koşullar altında m2 emilen su kütlesidir (ISO 535).

Kağıt kalınlığı nasıl ölçülür?

Kullanılacak olan kağıdın kalınlığı da ambalajınız için kilit bir rol oynamaktadır. Kağıdın kalınlığını ölçmenin en iyi yolu bir mikrometre alıp ölçümünü yapmaktır. 300gr bir kağıt mikrometre ile ölçünce 500mikron kalınlığında olabileceği gibi gene 300gr başka bir kağıt 400mikron hatta 350 mikron gelebilmektedir.

Cobb nedir?

COBB DEĞERİ Kağıt yüzeyinin suya karşı gösterdiği direncin veya suyu kabulünün bir ölçüsüdür. Belli bir süre içinde 1 m2 kağıt yüzeyi tarafından emilen su miktarının gr/m2 cinsinden değeri olup bu süre dünya standartlarında etiket ve karton cinsi kağıtlarda 120 sn, ofset, fotokopi ve kuşe kağıtlarda 60 sn dir.