12 sınıflar kaç saat ders görecek?

İçindekiler:

  1. 12 sınıflar kaç saat ders görecek?
  2. 12 sinif lise kac?
  3. Lisede tarih dersi kaç saat?
  4. Sözel alanda hangi dersler var?
  5. Sayısal dersler nelerdir 7 sınıf?
  6. Sözel AYT hangi dersler var?

12 sınıflar kaç saat ders görecek?

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat itibarıyla uzaktan eğitimle başlayacak. 1 Mart Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak 12. sınıflarda dersler haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak.

12 sinif lise kac?

Sınıf (Lise 4) Dersleri ve haftalık ders saatleri: (GENEL LİSE) Toplam zorunlu ders 12 saattir. 22 saat seçmeli, 1 saatte rehberlik ve yönlendirme var.

Lisede tarih dersi kaç saat?

ANADOLU LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ
DERS ADIDERS SAATİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI5 SAAT
TARİH2 SAAT
COĞRAFYA2 SAAT
MATEMATİK6 SAAT

Sözel alanda hangi dersler var?

Sözel Dersleri İletişim, Medya, Güzel Sanatlar, Turizm, bazı Fen – Edebiyat ve Eğitim Fakültesi bölümleri sözel puan ile öğrenci alıyor. Sözel Puan İle Öğrenci Alan Bölümler listemizden detaylı bir inceleme yapabilirsin.

Sayısal dersler nelerdir 7 sınıf?

Sayısal Dersler: Fen Bilgisi, Matematik. Sözel Dersler: Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.

Sözel AYT hangi dersler var?

AYT denemeleri sözel bölümünde yer alan derslerde tarih ve edebiyat dersleri dikkat çekmektedir. AYT edebiyat konuları şiir bilgisi, edebiyat türleri, söz sanatları, metinlerin sınıflandırılması gibi sınavda çıkma olasılığı yüksek başlıklar içermektedir.