BBC Türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. BBC Türkçe ne demek?
  2. BBC Türkçe kime ait?
  3. BBC nin temel gelir kaynağı nedir?
  4. BBC Türkçe ne zaman kuruldu?
  5. Mail gönderirken to ne demek?
  6. Mail göndermede cc ne demek?
  7. Klasik su bardağı kaç cc?

BBC Türkçe ne demek?

Britanya Yayın Kuruluşu ya da BBC (British Broadcasting Corporation), Birleşik Krallık'ta kraliyet beratı altında ve devletin parasal desteğiyle çalışan yayın kuruluşudur. Kuruluşundan 1954'e kadar televizyon, 1972'ye kadar da radyo yayınları alanında tekel konumunu korumuştur.

BBC Türkçe kime ait?

20 Kasım 1939 tarihinde kurulan Türkçe Servisi 29 dilde yayın yapan BBC Dünya Servisi'nin bir parçası. Bugün Londra'dan yayın yapan BBC Türkçe Servisi, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarıyla Türkiye ve dünyanın her yerindeki dinleyici, izleyici ve okuyucularına ulaşıyor.

BBC nin temel gelir kaynağı nedir?

BBC her yıl halktan toplanan ruhsat parası ile mali kaynaklarını oluştururken, Dünya Servisi bütçesi İngiltere Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile devlet bütçesinden sağlanmaktadır.

BBC Türkçe ne zaman kuruldu?

1939

Mail gönderirken to ne demek?

“TO (Alıcı)”, bu ifade bazı e-mail servislerinde “Alıcı” olarak bazı e-mail servislerinde orijinal ifadesi olan “To” şeklinde ifade edilmektedir. Yazdığınız bir maili göndermek istediğiniz kişilerin mail adreslerini bu alan yazarsınız. Virgül ile ayırarak istediğiniz kadar mail adresi yazabilirsiniz.

Mail göndermede cc ne demek?

CC (Carbon Copy), bir maili birden fazla kullanıcıya göndermek istediğinizde, tek tek mailleri göndermek yerine bu sütün yardımıyla tüm kullanıcılara tek seferde maili göndermenize yardımcı olan özelliktir. CC'yi kullanırken her yazdığınız mail adresinin ardından virgül işareti veya boşluk koymanız gerekir.

Klasik su bardağı kaç cc?

Birim olarak ml ve cc aynı hacimleri göstermesi nedeniyle 1 çay bardağı 96 cc yapmaktadır. Mutfaklarda ölçü amacıyla kullanılan bardaklardan birisi de çay bardaklarıdır. Bazı tariflerde ölçüler bardak ölçüsü olarak değil ml veya gram ölçüsü olarak vermektedir.