Zamansal yakınlık nedir?

İçindekiler:

  1. Zamansal yakınlık nedir?
  2. Çoklu ortam yazılımları nelerdir?
  3. Gereksizlik tasarım ilkesi nedir?
  4. Çoklu ortam araçları nelerdir?
  5. Uzamsal yakınlık nedir?
  6. Nüans ne anlama gelir?
  7. Nüans eş anlamlısı nedir?
  8. Pathos nedir felsefe?
  9. Retorik figür nedir?
  10. Aristo retorik nedir?
  11. Retorik nedir örnek?
  12. Aristoteles e göre retorik nedir?
  13. Aristoteles e göre artistik kanıtlar nelerdir?
  14. Retorik nedir nasıl ortaya çıkmıştır?

Zamansal yakınlık nedir?

5) Zamansal Yakınlık İlkesi: Birbiri ile ilişkili metinlerin ve resimlerin aynı anda sunulduğu ortamlarda öğrenme daha iyi olur. Örneğin bir konu anlatıldıktan 5 dk. sonra o konu ile ilgili resim gösterilirse o konunun öğrenilme oranı daha az olur. ... Yani öğrenmenin oranını artar.

Çoklu ortam yazılımları nelerdir?

ÇOKLU-ORTAM UYGULAMALARI Birden fazla medya öğesini (metin, grafikler, animasyon, ses, müzik, video gibi) bir arada kullanma şeklidir. Multimedya Uygulamaları Neden Önemlidir?

Gereksizlik tasarım ilkesi nedir?

Gereksizlik İlkesi Bu ilkeye göre resim ve sözlü anlatımın birlikte kullanıldığı durumlarda; resim sözlü anlatım ve metnin birlikte kullanıldığı durumlara göre öğrenenler daha iyi öğrenirler. Yani bir sunumda resim ve metnin bir arada bulunması öğreneni her iki unsuru taramak zorunda bırakacaktır.

Çoklu ortam araçları nelerdir?

Farklı bir deyişle; çoklu ortam araçları ses, video, görüntü, grafik, yazılı metin, animasyon ve benzerlerinin bir konuyu açıklamak için birlikte kullanılmasıyla oluşur.

Uzamsal yakınlık nedir?

Uzamsal yakınlık ilkesi: Eğer verilmek istenen bilgi resimle desteklenirse, resim ve sözcüklerin birbirine yakın olması gerekir. Bu ilke dikkate alındığında öğrenme aktifleşir, resim ve sözcükler birbirinden uzak olursa öğrenme zorlaşabilir.

Nüans ne anlama gelir?

i. (Fr. nuance) Aynı cinsten olan şeyler arasındaki ince fark, ayırtı: Çok yerinde bir târif, milletlerin renk nüanslarını bildikleri ölçüde medenî olduklarını söyler (Nihad S.

Nüans eş anlamlısı nedir?

Nüans ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Nüans sözcüğünün eş anlamlı kelimesi ince ayrım sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Pathos nedir felsefe?

Bugün sizlere felsefe dünyasında sıklıkla yer alan üç kelime daha doğrusu kavramdan bahsedeceğim. Pathos sözcüğü, duygusal anlamına gelmektedir. Pathos sözcüğü, Retorik'te, Aristoteles, "yargı istenenleri yapmalarını teşvik edecek şekilde seyirciler duygu (pathos) uyanışı" olarak tanımlar.

Retorik figür nedir?

Retorik figürler bir kavramı veya mesajı görsel açıdan somutlaştırmak için kullanabilecek araçlardır. Logo tasarımında retorik figürlerin tasarımcılar tarafından bilinçli yada sezgisel olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Aristo retorik nedir?

Aristoteles için retorik, Yunan'ın genel anlayışında olduğu gibi, sırf ikna sanatı değildir; “herhangi bir konuda ikna etmek için uygun olan araçları bulma yetisi”dir. ... Aristoteles'in bu görüşü retorikte ispatı önemli kılarken retoriğe özgü kanıtlama biçimi olan örtük tasımın (enthymeme) da önemini ön plana çıkarır.

Retorik nedir örnek?

retorik; ikna edici ve etkileyici, güzel söz söyleme sanatı demektir. “Seninle tartışmaya girmek oldukça zor. ... “Argümanlar ile hazırlanmış ikna edici ve başarılı bir konuşmaydı. Öyle ki dikkatim hiç dağılmadı.”

Aristoteles e göre retorik nedir?

Aristoteles Retorik adlı eserinde bir konuşma pratiği olan retoriği, “her konu üzerinde veya belli bir durumda elde var olan inandırma yollarını kullanma gücü” (Aristoteles, 2013, s.

Aristoteles e göre artistik kanıtlar nelerdir?

Aristo öncelikle ikna konusuna yaklaşırken öncelikle artistik kanıtlar (artistic proofs) diye nitelendirdiği bir olgu üzerinde durmuştur. Ona göre artistik kanıtlar, büyük oranda iknacının kontrolünde olan ve ikna faaliyetini gerçekleştirenin yaratım ve yönetim yeteneğiyle ilgili boyutları kapsar.

Retorik nedir nasıl ortaya çıkmıştır?

Ö. 5. yy.da Sicilya mahkemelerine dayanmaktadır. (Altınörs, 2011) Platon, Çiçero, Gorgias ve daha pek çok düşünür de retoriği ele almıştır. ... Tarihsel gelişimine bakıldığında retorik kavramı hukuk ve siyasal alanda kitleleri yönetme amacı güden bir ikna yöntemi olarak ortaya çıkmıştır.