Hastanede hasta dosyaları kaç yıl saklanır?
İçindekiler:
- Hastanede hasta dosyaları kaç yıl saklanır?
- Tıp fakültesi hastanelerinde doğum defterlerinin saklama süresi kaç yıldır?
- Üniversite sınav kağıtları ne kadar saklanır?
- Öğrenci sınav kağıtları kaç yıl saklanır?
- Yazılı kağıtları ne kadar süre saklanır?
- Resmi belgeler kaç yıl saklanır?
- Apartman yönetimi evraklar ne kadar süre saklanır?
- Apartman karar defteri kaç yıl saklanır?
- Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mi?
- Maliye evrakları kaç yıl saklanır?
- Gelen giden evraklar kaç yıl saklanır?
- Faturalar saklanmalı mı?
- SGK mevzuatına bağlı belgeler için yasal saklama süresi ne kadardır?
- Defter ve belgeler kaç yıl saklanmalı?
- Maaş bordroları ne kadar saklanır?
Hastanede hasta dosyaları kaç yıl saklanır?
Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin 48.maddesinde “.. ilgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır..” hükmü bulunmaktadır.
Tıp fakültesi hastanelerinde doğum defterlerinin saklama süresi kaç yıldır?
24 Doğum defteri 100 yıl Kurumunda saklanır. 25 Ex bebek dosyası 50 yıl Kurumunda saklanır. 26 Ultrason raporları 5 yıl 15 yıl Devlet Arşivlerine gönderilmez.
Üniversite sınav kağıtları ne kadar saklanır?
Üniversite elinde bulunan arşivlik malzeme birim arşivlerinde 1-5 (bir-beş) yıl süre ile; arşiv malzemesi ise Üniversite arşivinde 10-14 (on-ondört) yıl süre ile saklanır. (2) Sınav kağıtları birim arşivinde bir ay, Üniversite arşivinde ise beş yıl süre ile saklanır.
Öğrenci sınav kağıtları kaç yıl saklanır?
Elektronik sınav, ders, proje ve benzeri evrakların saklama ve muhafaza süresi, üretildikleri akademik yıldan itibaren beş yıldır. İlgili birimlerin Yönetim Kurulu Kararı ile bu sürenin sonunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından imha işlemleri yapılır.
Yazılı kağıtları ne kadar süre saklanır?
Yazılı Yoklama Kağıdı : Madde 7-Arşiv Malzemesinin Bakanlık Arşivinde bekletilme ve saklanma süreleri birim arşivlerindeki saklama sürelerine göre 10-14 yıl arasındadır. Ancak daha uzun süre saklanacak malzemeler Bakanlıkça tespit edilir.Bakanlık arşivinde saklama süreleri (EK:7) de gösterilmiştir.
Resmi belgeler kaç yıl saklanır?
Defter ve belgelerin saklanma süresi 5 yıl olmakla birlikte, bazı durumlarda kayıt ve belgeleri beş yıldan daha uzun sürelerle muhafaza etme gereği bulunmaktadır.
Apartman yönetimi evraklar ne kadar süre saklanır?
Defter ve belgelerin saklama süresi Tasarıda beş yıl olarak belirlenmiş olup, uygulamada diğer kanunlarda bulunan zamanaşımı sürelerinden dolayı defter ve belgelere dayalı usulsüzlüklerin (zimmet, emniyeti suiistimal vb.)
Apartman karar defteri kaç yıl saklanır?
Yönetmeliğin 107. maddesine göre apartman ve site yönetimleri işyeri ile ilgili tüm defter ve belgeleri, istenilmesi hâlinde ibraz edilmek üzere ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak 10 yıl süreyle saklamak zorundadırlar.
Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mi?
Apartman ve Site Yönetimleri Mali Müşavir ile Çalışmak Zorunda mıdır? ... Vergi Usul Kanunu'ndaki defter tutma zorunluluğu, apartman ve site yönetimlerini kapsamaz. Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerince, karar defteri, apartman ve site yönetimlerinin tutması zorunlu olunan tek defterdir.
Maliye evrakları kaç yıl saklanır?
6102 Sayılı TTK tüm defter ve belgelerin saklama süresi 82.Maddede tanınlanmış olup, Ticari defter ve belgelerin saklanma süresini on yıl olarak belirlemiştir.
Gelen giden evraklar kaç yıl saklanır?
MADDE 11 – (1) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, merkez teşkilatı birim arşivinde saklama/devir süresi 15 yıldır. (2) Merkez Arşivine devredilecek malzemenin, yurtiçi bürolarının birim arşivlerinde saklama/devir süresi 15 yıldır.
Faturalar saklanmalı mı?
Fatura da diğer resmi belgeler gibi vergi kanunlarına göre 5 yıl saklanır. Yurtiçinden firmanıza kesilen faturalarda yukarıda bahsedildiği gibi, imza ve mühürlerin bulunması gerekir.
SGK mevzuatına bağlı belgeler için yasal saklama süresi ne kadardır?
Sosyal Güvenlik Mevzuatı açısından işyeri yasal kayıt ve belgelerini saklama süresi daha önce 5 yıl iken, sosyal güvenlik reformuyla birlikte yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun “Prim belgeleri ve işyeri kayıtları” başlıklı 86 ncı maddesinde; işverenin, işyeri sahiplerinin; ...
Defter ve belgeler kaç yıl saklanmalı?
Özel hesap dönemine tabi mükelleflerin defter ve belgeleri muhafaza süreleri, özel hesap döneminin sona erdiği takvim yılını izleyen yıldan itibaren beş yıldır. Türk Ticaret Kanununa göre defterlerin muhafaza süresi 10 yıl iken bu süre Vergi Usul Kanununda 5 yıl olarak öngörülmüştür.
Maaş bordroları ne kadar saklanır?
Tıpkı, ücret bordroları gibi bu ödemelere ait belgelerin beş yıl muhafaza edilmesi şarttır. İşveren veya işyeri sahipleri sosyal güvenliğe dair işyeri defter, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yılbaşından başlamak üzere on yıl süreyle saklamak zorundadır.
Ayrıca okuyun
Ilgileneceksin
- Kerajin nasıl hazırlanır?
- Bursa Otogar Erdek arası kaç km?
- Soğutucu akışkan gazlar nelerdir?
- Koşu hangi kas gruplarını çalıştırır?
- Beyaz peynir nerede yetişir?
- Transkripsiyon Osmanlıca ne demek?
- Çevrenin anlamı ne demek?
- Güneş dünyaya biraz daha yakın olsaydı neler olurdu?
- Sezen Aksu ne zaman meşhur oldu?
- Informasyon ne demek?