Darbe alan yer neden şişer?

İçindekiler:

  1. Darbe alan yer neden şişer?
  2. Kafaya darbe alınca hangi doktora gidilir?
  3. Beyin kanaması olup olmadığını nasıl anlarız?
  4. Kafa travmasına hangi bölüm bakar?
  5. Baş ağrısı için ne zaman doktora gidilmeli?
  6. Yüksek Baş ağrısı neden olur?

Darbe alan yer neden şişer?

Yumuşak dokuya sızan kan, vücut tarafından zamanla emilir ve yok edilir. Emilme sürecinde kan içerisindeki maddeler birer birer özümsenip uzaklaştırıldıkça berenin rengi de değişir. Başlangıçta, demirce zengin hemoglobin nedeniyle kırmızı görünen berelenmiş bölge hassas ve şiştir.

Kafaya darbe alınca hangi doktora gidilir?

Bu yüzden kafaya alınan darbe sonrasında derhal doktora gidilmesi önerilir. Çarpma sonucu baş ağrısı problemi beyin kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarının işaretçisi olabilir. Eğer alınan darbeden sonra baş ağrısı problemi geçmiyorsa, kesinlikle ihmal edilmemeli ve mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Beyin kanaması olup olmadığını nasıl anlarız?

Şiddetli baş ağrısı, bilinç kaybı, uyuşukluk, güçsüzlük, konuşulanları anlamama, uyku hali, çevredeki olaylara ve seslere karşı kayıtsız kalma ve konuşmada bozukluk gibi durumlar ise tansiyona bağlı beyin kanaması belirtileri arasında yer alır.

Kafa travmasına hangi bölüm bakar?

Bilhassa sinir sistemi travmaları yani travmatik beyin kanaması, kafa travmaları, omurilik yaralanmaları, acil cerrahi müdahalesi gerektiren durumlar nöroşirürji uzmanlarının sorumluluğuna ve bilgi alanına girmekte.

Baş ağrısı için ne zaman doktora gidilmeli?

Baş ağrısı için hastanelerin Nöroloji kliniklerine başvurmak gerekir. Yapılan detaylı testlerin sonucunda baş ağrısının nedeni belirlnir ve tedaviye başlanır. Nöroloji uzmanı gerekli hallerde sizi farklı doktorlara yönlendirebilir.

Yüksek Baş ağrısı neden olur?

Akut sinüzit, diş problemleri, kulak enfeksiyonları, grip, glokom, beyin damar bozuklukları, iyi veya kötü huylu beyin tümörleri, hipertansiyon, kafa travmaları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Baş ağrılarının çoğu masumdur ve en sık gerilim tipi baş ağrısı ve migren tipi baş ağrısı görülür.