Boşandıktan sonra kimlik değişikliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Boşandıktan sonra kimlik değişikliği nasıl yapılır?
  2. Boşandıktan sonra kızlık soyadı nasıl alınır?
  3. Kızlık Soyadı nasıl geri alınır?
  4. Boşandıktan sonra temiz kağıdı ne zaman gelir?

Boşandıktan sonra kimlik değişikliği nasıl yapılır?

Boşandıktan sonra nüfus cüzdanının, kimliğin değiştirilmesi için istenilen nüfus müdürlüğüne, yurt dışında konsolosluğa başvurulabilir. Nüfus cüzdanının aynı gün değişmesi mümkün olabilmektedir. Nüfus cüzdanının, kimliğin değişmesi ile kadının soyadı da bu kimlikte yeni hali ile yer alacaktır.

Boşandıktan sonra kızlık soyadı nasıl alınır?

Boşanma Davası Boşanan Kadının Soyadı 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu`nun 187. maddesine göre Kadın evlenme ile kocasının soyadını alır. Ama kadın isterse, evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus memuruna bir dilekçeyle başvurarak önceki (kızlık) soyadını da kocasının soyadı önünde kullanabilir.

Kızlık Soyadı nasıl geri alınır?

Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adaylarının, bu taleplerini, evlendirme dairesine yaptıkları nikah başvurusu sırasında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurarak beyan etmesi gerekir. Bir diğer yol da evlendikten sonra soyadı değişikliği başvurusudur.

Boşandıktan sonra temiz kağıdı ne zaman gelir?

Boşanma kararının kesinleşmesi ve temyiz 15 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Hakimin vermiş olduğu gerekçeli karar taraflara tebliğ edilir.