Antrepo kaça ayrılır?

İçindekiler:

  1. Antrepo kaça ayrılır?
  2. Antrepolar nelerdir?
  3. Antrepo Isleticisi nedir?
  4. Supalan ne demek?
  5. Antrepo kavramı nedir?
  6. Gümrük antrepo rejimine neden ihtiyaç duyulur?
  7. Gümrüklerde kaçak olarak gelen eşyaların konulduğu antrepo hangi tip Antrepodur?
  8. Supalan yükleme nedir?
  9. Antrepo banka nedir?
  10. Gümrük antrepo rejimi neden uygulanır?
  11. Gümrük antrepo rejimi customs Warehousing regime nedir?
  12. Gümrüklü antrepo işletilmesine izin verilen kişiye ne denir?

Antrepo kaça ayrılır?

Antrepolar kaça ayrılır: Antrepolar genel ve özel antrepo olarak üzere ikiye ayrılır.

Antrepolar nelerdir?

Antrepo; gümrük mevzuatına tâbi olan eşyaların, gümrük gözetimi altındayken muhafaza edildiği ve ilgili dış ticaret işleminin tamamlanabilmesi için gerekli işlemlerin yapıldığı bir tür depodur.

Antrepo Isleticisi nedir?

Antrepo işleticisi; gümrük antreposunda bulunduğu süre içerisinde eşyanın gümrük gözetimi altında bulunmasını sağlamaktan, gümrük antrepo rejimi kapsamında eşyanın muhafaza edilmesiyle ilgili yükümlülükleri yerine getirmekten ve izinde belirtilen özel şartlara uymaktan sorumludur.

Supalan ne demek?

Supalan nedir? İthal edilen malın araç değiştirmeden ve boşaltılmadan alıcıya teslimidir. Mülga 1615 sayılı gümrük kanununa göre; eşyanın geçici depolama veya antrepoya boşaltılmaksızın bulunduğu aracın üzerinde muayene edilerek sahibine teslim edilmesi işlemine supalan denir.

Antrepo kavramı nedir?

Antrepo, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı gümrük binalarına yakın olan bir tür depodur.

Gümrük antrepo rejimine neden ihtiyaç duyulur?

Antrepo rejimini kullanmak her şeyden önce ithalatçı şirketlere bir finansman avantajı sağlamaktadır. ... Yerleşik olmayan şirket, eşyayı Türkiye'deki bir antrepoya koyabilmekte, müşteri bulunduğu (to order) zaman satış işlemi ve alıcı tarafından ithalat işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Gümrüklerde kaçak olarak gelen eşyaların konulduğu antrepo hangi tip Antrepodur?

Kaçak Eşya Antreposu : Kaçak Eşya Gümrük idaresince işletilen (F) tipi genel antrepolara konulur. Antrepoya alınan kaçak eşya ve maddeler kaçak eşya giriş defterine kaydolunur.

Supalan yükleme nedir?

Supalan nedir? İthal edilen malın araç değiştirmeden ve boşaltılmadan alıcıya teslimidir. Mülga 1615 sayılı gümrük kanununa göre; eşyanın geçici depolama veya antrepoya boşaltılmaksızın bulunduğu aracın üzerinde muayene edilerek sahibine teslim edilmesi işlemine supalan denir.

Antrepo banka nedir?

İhracatçı firmalar bazı ihracat yüklemelerinde alıcı olarak alıcı firmanın bankasını göstererek mallarını banka adına gönderirler. Bu yüklemelerde orijinal ATR, fatura ve alıcının düzenlenerek kendisine gönderilmesini istediği tüm evraklar mal beraberi değil bankalar aracılığı ile gönderilir.

Gümrük antrepo rejimi neden uygulanır?

Yurt dışından gelen eşyanın ihtiyaç oldukça kullanılması ya da eşyanın serbest dolaşıma girmeden önce gümrük mevzuatında elleçleme olarak tanımlanan bazı işlemlere tabi tutulması gibi nedenler antrepo rejiminin gereğini ortaya koymaktadır.

Gümrük antrepo rejimi customs Warehousing regime nedir?

Antrepo Rejimi Nedir? What is Customs Warehousing Procedure? Antrepoya alınması halinde ihracata ilişkin önlemlerden yararlanabilecek serbest dolaşımda bulunan eşyaya İlişkin hükümlerin uygulandığı rejimdir.

Gümrüklü antrepo işletilmesine izin verilen kişiye ne denir?

İzin Mercii Gümrük antrepoların açılmasına ve işletilmesine, Gümrük Müsteşarlığı(Gümrükler Genel Müdürlüğü) yetkilidir.