Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir?

İçindekiler:

  1. Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir?
  2. Raylı Sistem işletme mezunu ne iş yapar?
  3. Binalarda raylı sistem nasıl oluyor?
  4. Meslek Lisesi Raylı Sistemler bölümü hangi illerde var?

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı toplumlar için önemli bir ihtiyaç olan demiryolları, asansör sistemleri, köprü ve menfezlerin tasarımlarını yapacak ve oluşturulmasını sağlayacak kişiler yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Raylı Sistem işletme mezunu ne iş yapar?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü mezunu bireyler raylı sistemler için ihtiyaç duyulan projelerin tasarlanması, planlanması, yapılma aşamasındayken denetlenmesi ve projenin en uygun sonuca ulaştırılması gibi başlıca görevleri bulunmaktadır.

Binalarda raylı sistem nasıl oluyor?

Bu sistemde, binanın temeline genellikle kauçuktan yapılan tamponlar yerleştiriliyor ve bunlar binanın titremek yenine sallanmasını sağlıyor. Binanın iskeletine yerleştirilen silindir şeklindeki hidrolik teller sayesinde de, bina sallanma sırasında temeli ile birlikte hareket ediyor ve böylece yıkım önleniyor.

Meslek Lisesi Raylı Sistemler bölümü hangi illerde var?

Ülkemizde bu ihtiyaçları görerek Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün imkânları birleştirilmek suretiyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ilgili sektörün ihtiyacı olan elemanlar yetiştirilmesi için protokol imzalamış ve pilot ...