Elektro şok tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Elektro şok tedavisi nasıl yapılır?
  2. Elektroşok tedavisi neden yapılır?
  3. Kalp ritmi icin elektro şok tedavisi nasıl yapılır?
  4. Beyne elektro şok nasıl yapılır?

Elektro şok tedavisi nasıl yapılır?

EKT nasıl uygulanır? Bir anestezi uzmanı ve bir psikiyatristin hazır bulunduğu acil müdahale imkanı veren bir tedavi odasında sedyede yatan hastada öncelikle kas gevşemesi ve uyku sağlayan anestezi ilaçları verilir. Daha sonra hastanın alnına yerleştirilen iki elektrottan birkaç saniye süre ile elektrik akımı verilir.

Elektroşok tedavisi neden yapılır?

EKT'nin en sık uygulandığı rahatsızlık ağır depresyon tablolarıdır. Bu hastalıkta kişi yoğun üzüntü, elem, dikkat kaybı, iştah ve uykuda bozulmalar yaşar, intihar fikri ya da girişimi olabilir. Bu durumu önleyebilmek için EKT uygulanır. Mani ve şizofrenide de EKT uygulanabilir.

Kalp ritmi icin elektro şok tedavisi nasıl yapılır?

Bunun da en kestirme yolu kalbe elektroşok uygulamaktır. Damardan yapılan ve çok kısa sürede etkisi geçen bir ilaçla uyutulan hastanın göğüs veya sırtına iki elektrot yerleştirilir. Verilen doğru akım tüm kalbe yayılıp elektriki kargaşayı durdurur.

Beyne elektro şok nasıl yapılır?

Bir anestezi uzmanı ve bir psikiyatristin hazır bulunduğu acil müdahale imkanı veren bir tedavi odasında sedyede yatan hastada öncelikle kas gevşemesi ve uyku sağlayan anestezi ilaçları verilir. Daha sonra hastanın alnına yerleştirilen iki elektrottan birkaç saniye süre ile elektrik akımı verilir.