Turbo hortum kaçağı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Turbo hortum kaçağı nasıl anlaşılır?
  2. Turbo bozuksa ne olur?
  3. Turbo kaynaklı yağ yakma nasıl anlaşılır?
  4. Kalın yağ turboya zarar verir mi?
  5. Interkol hortumu patlarsa ne olur?
  6. Intercooler patlarsa ne olur?
  7. Turboda yağ olur mu?
  8. Motor neden egzozdan yağ atar?

Turbo hortum kaçağı nasıl anlaşılır?

En yaygın turbo arızalarından biri, turbo hortumunun patlamasıdır. Turbodan intercooler'a giden bu kauçuk hortum zamanla çatlayıp yırtılabilir, bu durumda ıslık sesi gibi bir ses duyulur, bu ses hortumdan kaçan ve aslında motora gitmesi gereken havanın sesidir, motorun çekişi aşırı miktarda düşer.

Turbo bozuksa ne olur?

Turbo arızası sonucu egzoz sistemi üzerinde görülebilecek problem emisyon artışı ile ortaya çıkar. Bunun yanında egzoz gazı içerisinde yer alan partikül ve çeşitli bileşenlerde de artış gözlenir. Egzoz emisyonunda artış meydana gelmesi katalitik konvertör ve dizel partikül filtrelerine ciddi oranda zarar verir.

Turbo kaynaklı yağ yakma nasıl anlaşılır?

Turbo'nun Motora Yağ Vermesi Nasıl Anlaşılır? Öncelikle yağ yakan dizel motorlarda egzozdan mavi duman çıkar. Eğer bu mavi duman turbo yağ kaçağından kaynaklanırsa özellikle kaçak daha yeniyken turbonun devreye girdiği ve emme vakumu yüksek değerlere ulaştığında kısa bir süre egzozda mavi duman görülür.

Kalın yağ turboya zarar verir mi?

Yetersiz yağlama turboların arıza vermesine sebebiyet veren en önemli etkenlerdendir. Yağlama şartları bozulduğunda turbolarda arıza meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bunun en büyük sebebi yüksek hızlarda çalışmalarıdır.

Interkol hortumu patlarsa ne olur?

İntercooler Hortumu Çatlamaları Bu durumda aracın çekişi düşer turbo devreye girmez ve aracınız belli bir hızın üstüne çıkamaz. Örneğin hortumu çatlayan bir araç 80 90 km yi geçmekte zorlanır ve dizel araçta turbo yokmuş gibi kullanmak zorunda kalırsınız.

Intercooler patlarsa ne olur?

Eğer intercooler delinirse bir kere ses yapacaktır. Bu bir fıslama basınçlı hava kaçırma sesidir. Ayrıca motor çekişinde düşüklük (turbo motoru dolduramaz) yakıtta yüksek tüketim, motor arıza lambası yakma gibi durumlar oluşur.

Turboda yağ olur mu?

Yağ, turbonun türbin veya kompresör tarafından çıkabilir. Egzozdan mavimtırak duman çıkabilir. Hava emiş yolları özellikle intercoolerda yağ toplanabilir.

Motor neden egzozdan yağ atar?

“Mavi duman neden atar?” sorusunun ilk cevabı şudur: Motor yağ yakıyordur. Pistonlardaki motor yağının yanma odalarına gitmesini sağlayan segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Bu nedenle yağ, silindirlerin içine kaçarak yanar ve dışarı atılmaya çalışılır.