Pasif öğrenci ne demek Hacettepe?

İçindekiler:

  1. Pasif öğrenci ne demek Hacettepe?
  2. Hacettepe Üniversitesi ders seçimi nasıl yapılır?
  3. Hacettepe Üniversitesi Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?
  4. Hacettepe Üniversitesi Kayıt Nasıl Yapılır?
  5. E-devlet pasif öğrenci ne demek?
  6. E devlette neden pasif öğrenci ne demek?
  7. Hacettepe online eğitim mi?
  8. Gazi Üniversitesi yatay geçiş nasıl yapılır?

Pasif öğrenci ne demek Hacettepe?

“(5) Akademik takvimde belirlenen süre sonuna kadar program kaydı yaptırmamış veya özel konular dersinden iki kez üst üste (K) notu almış öğrenciler pasif öğrenci olarak kabul edilirler. Öğretim üyelerinin danışmanlık yapabilecekleri öğrenci sayılarının belirlenmesinde pasif öğrenci sayısı dikkate alınmaz.”

Hacettepe Üniversitesi ders seçimi nasıl yapılır?

Ders kayıt tarihleri arasında http://derskayit.oid.hacettepe.edu.tr adresinden öğrenci numaranız ve Bilsis şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?

Bu durumda 4 yıllık bir lisans programının kredi miktarı 240 AKTS'dir. Çeşitli nedenlerle derslerini düzenli alamayan bazı öğrenciler bir yarıyılda 30'un altında kalabilir ya da üzerine çıkabilirler. Ancak mezuniyet durumunda öğrencinin 240 AKTS lik dersi almış olması beklenir.

Hacettepe Üniversitesi Kayıt Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar, 04- tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr web adresinde, “e-hizmetler” bölümünde yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.

E-devlet pasif öğrenci ne demek?

Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.

E devlette neden pasif öğrenci ne demek?

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.

Hacettepe online eğitim mi?

Korona Virüs (Covid-19) salgınına bağlı olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin uzaktan eğitim yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmesi kararı almıştır. Üniversitesitemizde uzaktan eğitim faaliyetleri Hacettepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) aracılığyla yürütülmektedir.

Gazi Üniversitesi yatay geçiş nasıl yapılır?

Öğrencinin kurumlararası yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için yatay geçiş başvurusu yapacağı yarıyıla kadar müfredatındaki tüm dersleri almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekir. Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için Akademik Genel Not Ortalamasının (AGNO)en az 3,25/4,00 olması gerekir.