Hormon bozukluğu için hangi doktora gidilir erkek?

İçindekiler:

  1. Hormon bozukluğu için hangi doktora gidilir erkek?
  2. Hormon bozukluğunun tedavisi var mı?
  3. Hormonlar nasıl kontrol edilir?
  4. Tüylenmeye hangi hormon?
  5. Hormon dengesi neden bozulur?

Hormon bozukluğu için hangi doktora gidilir erkek?

Hormon bozukluğu için bazı kişiler isterlerse direk olarak endokrinoloji bölümüne gitmeyi de tercih edebilir. Fakat kişiler kendilerinde bulunan sorunların hangi sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıktığını bilmediği için ilk olarak dâhiliye uzmanına gidilir.

Hormon bozukluğunun tedavisi var mı?

Hormon bozukluğu tedavisi, hormondan hormona değişiklik göstermektedir. Lakin genel olarak öncelikle ilaç tedavisine başlanmaktadır. Gerekli ilaç tedavisine ek olarak ise; sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, düzenli uyumak gibi doğal çözümlerde önerilmektedir.

Hormonlar nasıl kontrol edilir?

Bazı hormon testleri vücuttaki doku ve organlara bağlı olarak farklı vücut sıvılarının incelenmesi yöntemiyle yapılır. Mesela böbrek üstü bezine bağlı çalışan hormonların testlerinde idrar seviyesi ölçülür. Tiroid hormon testinin yapılması ise dirseğin iç kısmından kan alınması yöntemiyle olur.

Tüylenmeye hangi hormon?

Tüylenme Artışı (Hirsutizm) | TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ Tüylenme artışı, adet düzensizliği, erkek tipi saç dökülmesi ve sivilce kadınlarda erkeklik hormonu (androjen) artışının en önemli belirtileridir.

Hormon dengesi neden bozulur?

Stres ve düzensiz beslenme, en sık karşılaşılan hormon bozukluğu nedenidir. Bununla birlikte düzensiz ve yanlış yaşam şekli de hormonların bozulmasına neden olmaktadır. Kadınların erkeklere oranla daha çok hormon bozukluğu ile karşılaşmasının sebebi, sürekli olarak çeşitli dönemler geçirmesidir.