Hangi ülkeler sömürgecilik yaptı?

İçindekiler:

  1. Hangi ülkeler sömürgecilik yaptı?
  2. Sömürgecilik kim yaptı?
  3. Ispanya nereyi sömürdü?
  4. Belçika nereyi sömürdü?
  5. Afrika hangi ülkenin sömürgesi altındadır?
  6. Fransa hangi ülkeyi sömürüyor?
  7. Fransa nereleri sömürüyor?
  8. Almanya hangi ülkeleri sömürdü?
  9. Belçika hangi dili konuşur?

Hangi ülkeler sömürgecilik yaptı?

1492'ten 1945 yılına kadar dünya haritası ve kolonileri gösterdikten sonra sömürgeci devletler Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, Hollanda, Almanya, İtalya ve Belçika'nın sömürüsü olan toprakların ayrı ayrı haritalarını verelim.

Sömürgecilik kim yaptı?

Fransa. Fransa, 1524'te başlattığı sömürgecilik faaliyetleriyle Afrika'nın batısında ve kuzeyinde 20'den fazla ülkede hakimiyet kurdu.

Ispanya nereyi sömürdü?

İspanya, 19. yüzyılın sonunda Filipinler'i, 20. yüzyılın başında Küba'yı İspanya-Amerika Savaşı'nda yitirince, tek sömürgesi olarak aynı zamanda Fransa'yla birlikte sömürdüğü Fas ile bir diğer Afrika ülkesi olan Ekvator Ginesi kalacaktır.

Belçika nereyi sömürdü?

Belçika sömürge imparatorluğu
Belçika Empire colonial belge Belgische koloniën Belçika sömürge imparatorluğu
• Kuruluş1885
• Yıkılış1962
• Dağılışı1962
Günümüzdeki durumuBelçika Burundi Çin Kongo DC Ruanda
9 satır daha

Afrika hangi ülkenin sömürgesi altındadır?

Amerika Birleşik Devletleri'nde köleliğin yasaklanmasından sonra bazı azatlı kölelerin gemilerle taşınarak getirildikleri Liberya'da kurdukları devlet ile Etyopya'nın bir kısmı hariç kıtanın tamamı işgal edilerek sömürgeleştirilmiş, Afrika kıtasında en büyük payı Fransa ve İngiltere almıştır.

Fransa hangi ülkeyi sömürüyor?

Tüm bunlara rağmen 1958'de Afrika'daki sömürgelerinden çekilen Fransa, dolaylı olarak kıta üzerinde halen on dört ülkeyi sömürmeye devam ediyor. Söz konusu ülkelerdeki her askeri darbenin arkasında, Fransa'nın sömürge zamanında atadığı lejyoner askerlerin olduğu dünya basını tarafından da kabul edilmektedir.

Fransa nereleri sömürüyor?

Fransa'nın eski sömürgeleri Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon günümüzde vergi ödemeye devam ediyor. Fransa, 'koloni vergisi' adı altında 14 ülkeden her yıl 500 milyar dolar para topluyor.

Almanya hangi ülkeleri sömürdü?

Alman Sömürge İmparatorluğu; bugünkü Burundi, Ruanda, Tanzanya, Namibya, Kamerun, Gabon, Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Nijerya, Togo, Gana, Yeni Gine ve diğer birçok Batı Pasifik/Mikronezya adası dahil birkaç Afrika-Pasifik ülkelerinin bir bölümünü kapsıyordu.

Belçika hangi dili konuşur?

Felemenkçe FransızcaAlmanca Belçika/Resmi dilleri