Uzman Hemşire ne demek?

İçindekiler:

  1. Uzman Hemşire ne demek?
  2. Baş hemşire nasıl olunur?
  3. Başhemşire olmak için ne gerekli?
  4. Yüksek hemşire ne yapar?

Uzman Hemşire ne demek?

Uzman hemşireler, temel hemşirelik rollerinin yanı sıra uzmanlığını yaptığı alana yönelik klinik bilgi, beceri, sağlık araştırmaları, danışmanlık hizmetleri, sağlık eğitim hizmetlerinin programlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde sorumluluk alır, uygular ve değerlendirir.” hükmü yer almaktadır.

Baş hemşire nasıl olunur?

Devlet hastanelerinde bu görevi yerine getirmek için üniversitelerin alan fark etmeksizin Ebelik, Hemşirelik, Diyetisyenlik gibi sağlık bölümlerinden 4 yıllık eğitim alındığına dair diploma sahibi olmak, Başhemşire olabilmenin ön koşullarındandır.

Başhemşire olmak için ne gerekli?

Önceki düzenlemede, Başhemşirelik kadrosuna atanabilmek için "1) Yüksek hemşirelik okulu veya sağlık meslek lisesi mezunu olup, mesleklerinde en az 10 yıl çalışmış olmak" şartı aranmaktaydı. Yeni düzenlemede, sadece "Hemşirelikte en az lisans eğitimine sahip" olanlar başhemşire olabilecektir.

Yüksek hemşire ne yapar?

Yüksek hemşire, yüksek lisans diplomasına sahip hemşiredir. ... Sağlık kurumlarında normal hemşirelere nazaran daha yüksek maaş alan ve mesleki bilgi olarak uzman olan yüksek hemşireler, çalıştıkları birimde ya da sağlık kuruluşunda yönetici olabilme imkanına sahiptir.