Tofaş kısa travers ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tofaş kısa travers ne işe yarar?
  2. Tofas travers nedir?
  3. Şahin kısa travers ne işe yarar?
  4. Tampon Traversi nedir?
  5. Elektrik direklerinde travers nedir?
  6. Yatak traversi nedir?
  7. Raf travers nedir?
  8. Travers burcu ne işe yarar?
  9. Travers direk nedir?
  10. Motor beşik burcu ne işe yarar?
  11. Taşıyıcı travers nedir?
  12. Konsollar nedir?
  13. Ahşap travers hangi ağaçtan yapılır?
  14. Travers nedir çeşitleri nelerdir?
  15. Hafif Yük raf Sistemleri Nedir?
  16. Raf yüksekliği ne kadar olmalı?
  17. Arka travers burcu ne işe yarar?
  18. Motor beşiği nedir?
  19. Tevzi direk ne demek?
  20. Travers elektrik nedir?

Tofaş kısa travers ne işe yarar?

Araçta traversin görevi arasında en belirgin olanı ön takım parçalarının sabitlenmesi görevidir. Ön tablalar (Salıncak) bu parçaya sabitlenir. Ayrıca motor ve şanzıman takozları da motor alt traversine sabitlenen parçalardandır.

Tofas travers nedir?

Alt Şasi, diğer adıyla travers, aracın ön tarafında bulunan neredeyse bütün parçalarını taşıyan ve ana şasiye bağlayan parçadır. Travers ana şaseyle aynı malzemeden imal edilir. ... Tekerlerden başlanılarak aracın bütün parçalarının kaportaya ve alt şasiye bağlantıları sökülür.

Şahin kısa travers ne işe yarar?

Traversler aracın ön takım parçaları denilen sisteminin sabitlendiği noktadır. Motorun alt kısmında bulunan travers motor ile şanzıman takozları sabitlenir. Farklı parçaları bir arada tutabilme özelliği bu parçanın çok sağlam malzemeden yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır.

Tampon Traversi nedir?

Otomobillerde çeşitli traversler bulunur. İki şaseyi birleştirmek için kullanılan travers alt takım parçalarının dizildiği motor alt beşiği olarak da bilinen parçadır. ... Ön ve arka tamponların içlerinde tampon traversleri bulunur. Bu aksamların mantığı ise kaza esnasında darbeyi sönümlemektir.

Elektrik direklerinde travers nedir?

Direk üzerinde iletkenlerin taşınmasına yardımcı olan betonarme elemanlardır. Alçak Gerilim "AG" ve Orta Gerilim "OG" traversleri olarak çeşitlenir. Her iki tip travers de kendi aralarında "Taşıyıcı" ve "Nihayet"(Durdurucu) olmak üzere ikiye ayrılır.

Yatak traversi nedir?

Travers; raydan gelen yükleri azaltmak amacıyla balastlara ileten, rayın altına döşenen yol üstyapı malzemesine denir.

Raf travers nedir?

Raf sisteminde yatay taşıyıcı eleman olarak kullanılan traversler, taşınacak yüke bağlı olarak farklı kesit, tip ve kalınlıklarda üretilmektedir. Traversler, her iki ucunda bulunan konektörler vasıtasıyla ayak profiline takılmaktadır. Traversler cıvatalı veya tırnaklı olarak iki seçenekte mevcuttur.

Travers burcu ne işe yarar?

Travers aracın ön ve arkasında bulunan ve iki ucundan şasiye bağlı taşıyıcı bir parçadır. Motor şanzıman ve bazı ön düzen parçaları bu parçaya sabitlenir. Bu da motorun ve şanzımanın aşırı titremesine neden olur. ...

Travers direk nedir?

Direk üzerinde iletkenlerin taşınmasına yardımcı olan betonarme elemanlardır. Alçak Gerilim "AG" ve Orta Gerilim "OG" traversleri olarak çeşitlenir. Her iki tip travers de kendi aralarında "Taşıyıcı" ve "Nihayet"(Durdurucu) olmak üzere ikiye ayrılır.

Motor beşik burcu ne işe yarar?

Travers aracın ön ve arkasında bulunan ve iki ucundan şasiye bağlı taşıyıcı bir parçadır. Motor şanzıman ve bazı ön düzen parçaları bu parçaya sabitlenir. ... Traversin şasiye bağlandığı burçlardaki kauçuk parçaların eskimesi yırtılması sonucu ses yapabilir.

Taşıyıcı travers nedir?

Direk üzerinde iletkenlerin taşınmasına yardımcı olan betonarme elemanlardır. Alçak Gerilim "AG" ve Orta Gerilim "OG" traversleri olarak çeşitlenir. Her iki tip travers de kendi aralarında "Taşıyıcı" ve "Nihayet"(Durdurucu) olmak üzere ikiye ayrılır.

Konsollar nedir?

Tanımı Konsollar aynı traversler gibi iletkenleri taşımaya yarayan ve izolatörleri direklere tutturmaya yarayan tek taraflı taşıma parçasıdır. Demir ve betondan olmak üzere iki farklı malzemeden yapılır. Konsol elemanlarına yatay Z ve G kuvvetlerinden ve dikey Y kuvvetlerinden yük gelir.

Ahşap travers hangi ağaçtan yapılır?

Günümüze kadar demiryollarında kullanılan tik, karaağaç, çam, meşe ağaç malzeme.

Travers nedir çeşitleri nelerdir?

Travers Çeşitleri Ahşap Traversler. Betonarme Traversler. Çelik Traversler. Plastik(Poliüretan) Traversler.

Hafif Yük raf Sistemleri Nedir?

Hafif yük rafı bir diğer adıyla hafif (mini) rack raf sistemleri, yüksek yük taşıma kapasitesi gerektirmeyen, orta ve hafif olarak adlandırılabilecek yüklerin taşınması için kullanılan bir sistemdir. Herbir rafın yük taşıma kapasitesi yaklaşık olarak 300-350kg. civarındadır.

Raf yüksekliği ne kadar olmalı?

Optimum kullanım için standart raf yüksekliği uygun düşmez. 20, 27, 35 cm'lik rafların kompozisyonları en iyi sonucu verecektir.

Arka travers burcu ne işe yarar?

Travers aracın ön ve arkasında bulunan ve iki ucundan şasiye bağlı taşıyıcı bir parçadır. Motor şanzıman ve bazı ön düzen parçaları bu parçaya sabitlenir. Traversin şasiye bağlandığı burçlardaki kauçuk parçaların eskimesi yırtılması sonucu ses yapabilir. ...

Motor beşiği nedir?

Motor traversi nedir ve ne işe yarar Motor traversi ya da beşiği de aynı böyle bir parça. Motorun alt-arka kısmında şasinin arasında üstüne çeşitli donanımların bağlandığı bir parçadır. Kimi arabalarda çerçeve şeklinde olur, kimi arabalarda kalınca bir blok olarak. ... Bir nevi şasiye yardımcı taşıyıcıdır.

Tevzi direk ne demek?

Tevzi (Dağıtım) Direkleri: Enerji nakil hava hatlarında ikiden fazla nihayet bağı ile bağlı olan hatların tevzi edildiği yani kollara ayrılarak dağıtımının yapıldığı direklere denir.

Travers elektrik nedir?

Enerji nakil hatlarındaki iletkenlerin beton direkler üzerinde emniyetli geçişini ve taşınmasını sağlar. İzolatörlerin de direklere tutturulabilmesi traversler aracılığı ile sağlanır.