El sanatları isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. El sanatları isimleri nelerdir?
  2. Kayserinin el sanatları nelerdir?
  3. Tarihi el sanatları Nelerdir?
  4. Kayseri'de giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?
  5. El sanatları Tasarımı ve Üretimi bölümü ne iş yapar?

El sanatları isimleri nelerdir?

Geleneksel Türk El Sanatlarını; halıcılık, kilimcilik, ebru, sumak, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, işlemecilik, oya yapımcılığı, deri işçiliği, müzik aletleri yapımcılığı, taş işçiliği, bakırcılık, sepetçilik, semercilik, maden işçiliği, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap ve ağaç ...

Kayserinin el sanatları nelerdir?

Kayseri'de el sanatları son derecede gelişmiş olup çeşit zenginliğine de sahiplir. Bunlar; halıcılık, kilimcilik, taş işlemeciliği, ahşap oymacılığı, demircilik ve kadınların yaptıkları dantel, işleme, makrame, mekik oyaları, iğne oyaları gibi işlerdir.

Tarihi el sanatları Nelerdir?

Osmanlı dönemine ait yüzyıllara göre değişiklikler gösteren el sanatlarını, maden ve kuyumculuk, ağaç işleri, çini, seramik, cam işleri, kumaş, halı-kilim, işleme-örgü, hat, deri, ciltleme, teship ve ebru sanatları olarak toplamak mümkündür.

Kayseri'de giyilen yöresel kıyafetler nelerdir?

İl merkezi ve Develi dolaylarında çar ya da silgi denilen örtüler yaygındır. Zıhın, üçetek, bağlama şalvar ve kundura geleneksel giyimin öğeleridir. Adi bezden yapılan önlüklere "uğurcalık" denir. Don (tuman), paçalık, çakşır yanında çeşitli kumaşlardan dikilen geniş bağlama şalvar günümüzde de kullanılmaktadır.

El sanatları Tasarımı ve Üretimi bölümü ne iş yapar?

El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Bu bölümden mezun olanlar, kendi atölyelerini kurarak tasarım ve üretim yapabilirler. Kamu veya özel eğitim kuruluşlarında tasarım alanında eğitmenlik yapabilirler. Sanat tasarım firmalarında 'tasarımcı' veya 'danışman' olarak çalışabilirler.