İç denetçi nasıl olunur kamu?

İçindekiler:

  1. İç denetçi nasıl olunur kamu?
  2. Iç denetçiye kimler başvurabilir?
  3. İç denetçi nelere bakar?
  4. İç denetçi olmak için hangi bölüm mezunu?
  5. Bağımsız iç denetçi nasıl olunur?
  6. Iç denetçinin görevleri nelerdir?

İç denetçi nasıl olunur kamu?

Öncelikle iç denetçi olmak için belirli bir fakülte ve bölümden mezun olmak mecburiyeti yoktur. Çalıştığınız kurumun sektörüne göre denetim alanları değişecektir. Yine de genelde denetçiler İİBF (İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ) veya Mühendislik Fakülteleri mezunları arasından seçilir.

Iç denetçiye kimler başvurabilir?

Sınavın son başvuru tarihinden (20) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak, Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (75 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir).

İç denetçi nelere bakar?

İç denetçi, özel şirket ya da kamu kurumlarının risk yönetimi ve işleyiş süreçlerinin etkili bir şekilde çalışıp çalışmadığını izler ve değerlendirir.

İç denetçi olmak için hangi bölüm mezunu?

İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.

Bağımsız iç denetçi nasıl olunur?

İç denetçi olmak için çok fazla şart aranmaz. İç denetçi olma şartlarından en keskin olanı eğitim şartıdır. İç denetçi olmak isteyen kişilerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) veya Mühendislik Fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Daha sonra ise gerekli prosedürleri tamamlamanız yeterli olacaktır.

Iç denetçinin görevleri nelerdir?

1. Nesnel risk analizlerine dayanak kamu idarelerinin yönetim ve kontrol yapılarını değerlendirmek. 2. Kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması bakımından incelemeler yapmak ve önerilerde bulunmak.