Hikmet terazisi kim buldu?

İçindekiler:

  1. Hikmet terazisi kim buldu?
  2. El-hazini kaç yılında doğdu?
  3. El hazini kimdir hayatı kısaca?
  4. El hazini nerede doğmuştur?
  5. El hazini Türk müdür?
  6. El hazini ne zaman ölmüştür?

Hikmet terazisi kim buldu?

Yine Hazinî, yoğunlukları ölçmek için “aerometre” (hava ölçer) kullandı. Sıvı maddelerin yoğunluğunu hesaplama metodunu ve cisimlerin hava içindeki ağırlıklarını hesaplamak için “hikmet terazisi” denilen beş kefeli teraziyi geliştirdi.

El-hazini kaç yılında doğdu?

1077 Hazinî/Doğum tarihi

El hazini kimdir hayatı kısaca?

Aslen Bizans asıllı bir köle olan Abdurrahman El-Hazini, 1118 (H.512) yılında sahibinin Türkistan'ın Merv şehrinde bulunan Merv Sarayı'nda hazinedar olmasından dolayı el-Hazini ismiyle tanınmıştır. Efendisinin kendisine sunmuş olduğu imkânlarla, kendi devrinin en iyi eğitimi görmüştür.

El hazini nerede doğmuştur?

İran Hazinî/Doğum yeri

El hazini Türk müdür?

Muhammed el-Hâzin el-Mervezî'nin Bizans asıllı kölesidir. Sahibinin Merv sarayında hâzin (hazinedar) olmasından dolayı el-Hâzinî nisbesiyle tanınmıştır. Ebü'l-Hüseyin el-Hâzin'in sağladığı imkânlarla, devrinde mümkün olabilen en iyi eğitimi gördü; özellikle felsefe ve matematik tahsil etti.

El hazini ne zaman ölmüştür?

İsmi Abdurrahman el- Mansur el-Hazini olup,künyesi Ebü'l-Feth'tir. Doğum tarihi belli değildir. Türkistan'ın Merv şehrinde yetişti ve 1118 (H.512) senesinden itibaren tanınıp meşhur oldu. 1155 (H.550) senesinde vefat etti.