ESP sensörü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. ESP sensörü ne işe yarar?
  2. Viraj sensörü ne işe yarar?
  3. Açı sensörü arızası nasıl anlaşılır?
  4. Direksiyon açı sensörü bozuksa ne olur?

ESP sensörü ne işe yarar?

ESP, araçtan gelen verileri saniyede 25 kez kontrol eder ve sürücü bu verilere zıt bir şekilde hareket ettiği anda devreye girer. Aracın fren sistemi otomatik olarak devreye girdikten sonra aracın yol tutuşu maksimum seviyeye çıkarılır ve olası bir kaza engellenmiş olur.

Viraj sensörü ne işe yarar?

Bu sensörün görevi, direksiyonun açısını ölçerek, direksiyonun konumunu tespit etmektir. Direksiyonun tespit edilen açısı ile otomobilin hızı ve istenilen tekerlek basıncı ya da gaz pedalının pozisyonu ve sürücü olan kişinin sürüş eğilimi hesaplanabilmektedir.

Açı sensörü arızası nasıl anlaşılır?

Direksiyon açı sensörü arızası nasıl anlaşılır denildiğinde de uyarı ışığına bakmak ilk önceliğiniz olması gerekmektedir. Uyarı ışığı, direksiyon açı sensörü arızalanması ile birlikte kontrol paneli içerisinde sistemin devre dışı bırakıldığını gösteren bir mesaj ile yanıp sönmeye başlayacaktır.

Direksiyon açı sensörü bozuksa ne olur?

Direksiyon açı sensörü arızası Bu garabet parça arızalanırsa yolda izde kalmazsınız. Peki ne olur, esp sisteminiz ve buna mukabil bazı araçlarda abs sisteminiz ve varsa başka yol tutuş sistemleri devre dışı kalır. Adaptif far, viraj içi aydınlatma gibi sürüş konforunu etkileyen özellikleri de kullanamazsınız.