Mum çiçeği ne renk olur?

İçindekiler:

  1. Mum çiçeği ne renk olur?
  2. Mum çiçeği ne anlama gelir?
  3. Mum Çiçeği yılda kaç kez açar?
  4. Mum çiçeği ne zaman dikilir?
  5. Mum çiçeği açmasi için ne yapmalı?
  6. Mum çiçeği insana zarar verir mi?

Mum çiçeği ne renk olur?

Mum çiçeğinin yıldız şeklinde minik, pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan salkımlı bir görüntüsü vardır. Açtığı zamanlarda parfümlü kokusuyla birlikte çiçeklerin üzerinde bal damlacıkları görmek mümkündür. Etli ve mumsu dokusundan dolayı mum çiçeği ismi verilmiştir.

Mum çiçeği ne anlama gelir?

Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. ... Gövde uzadıkça da yeni çiçekler açar. Oldukça güzel ama ağır kokusu vardır, kapalı mekanda insana uyku verir. Verdiği yan dalların kırılıp toprağa ekilmesiyle çoğaltılabilir.

Mum Çiçeği yılda kaç kez açar?

Bitkinin bir metre boyuna ulaşması ve sağlıklı kalabilmesi için ise mum çiçeği bitkisi yetiştirmenin püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. Çiçek açma zamanı genellikle yaz aylarında açar. Bir defa yaz aylarında açan çiçek her sene aynı zamanda çiçek açmaya devam edecektir.

Mum çiçeği ne zaman dikilir?

Mum Çiçeği Yetiştirmek Ancak çiçek açma dönemi haricindeki zamanda bitki sulanırken, toprağının kuruması beklenmelidir. - Mum bitkisi çok fazla uzamadığı halde budamaya uygun değildir. Bu nedenle budanması uygun olmayacaktır. - İlkbaharın Nisan, sonbaharın Ekim aylarında saksı değişimleri yapılabilir.

Mum çiçeği açmasi için ne yapmalı?

Yeterince güneş alıyor çok da büyüdü ama yıllardır çiçek açmıyor diyorsanız, şunu tavsiy ederim: Mum çiçeği en çok, gündüzün en sıcak olduğu saatlerde güneş alırsa çiçek açıyor (yani öğleden sonra güneşi). Direkt güneş değil, tül ile filtrelenmiş güneş almalı.

Mum çiçeği insana zarar verir mi?

Ayrıca kalın ve parlak yaprakları nedeniyle balmumu bitkileri olarak da bilinirler. Bir mum çiçeği bitkisi olarak, tatlı kokulu yıldız şekilli çiçeklerden oluşan kümeler üretir. Mum çiçekleri insanlara ve evcil hayvanlara toksik değildir.