Süper Lig en çok gol atan kimdir?

İçindekiler:

  1. Süper Lig en çok gol atan kimdir?
  2. Süper Ligde en son hangi oyuncu gol krallığı yaşamıştır?
  3. Bir maçta en çok gol atan futbolcu kimdir?
  4. Gol kralı kim oldu?
  5. Süper Lig'in en uzun süre yenilmeme rekoru hangi Takımındır?
  6. Burak Yılmaz milli takım da kaç gol attı?
  7. Bir maçta en fazla kaç gol atılır?

Süper Lig en çok gol atan kimdir?

GOL REKORU TANJU'DA Lig tarihinin geride kalan 63 sezonunda, gol kralları içinde en fazla skor üreterek bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak.

Süper Ligde en son hangi oyuncu gol krallığı yaşamıştır?

Ligin ilk gol kralı Galatasaraylı Metin Oktay, son gol kralı ise Trabzonspor'dan Norveçli futbolcu Alexander Sörloth oldu.

Bir maçta en çok gol atan futbolcu kimdir?

Pele'nin attığı iddia edilen gol sayılarındaki ve arşivlerdeki uyuşmazlık sebebiyle, kendisine atıfta bulunulan 14 gollük rekorun yerine, Avustralyalı Archie Thompson'ın attığı 13, bir maçta bir futbolcu tarafından atılan en çok gol olarak tarihe geçti.

Gol kralı kim oldu?

Gaziantepli futbolcu Muhammet Demir ise 2020-2021 sezonunu 15 golle tamamladı. Süper Lig'de gol kralı olan son yerli oyuncu Burak Yılmaz oldu. 2012-13 sezonunda Galatasaray forması altında 24 golle gol kralı olan Burak Yılmaz'ın ardından yabancı isimler gol kralı oldu.

Süper Lig'in en uzun süre yenilmeme rekoru hangi Takımındır?

Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde en uzun süre yenilmeyen takım, 1990-91 sezonunun 25. haftasında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 2-0 yenildikten sonra, 1991-92 sezonunu yenilgisiz kapatan ve tam 48 hafta sonra, 1992-93 sezonunun 14. haftasında Galatasaray'a 3-1 yenilerek, bu seriye son vermek zorunda kalan Beşiktaş'tır.

Burak Yılmaz milli takım da kaç gol attı?

OyuncuGol Sayısı
Burak Yılmaz29
Tuncay Şanlı22
Lefter Küçükandonyadis21
Metin Oktay19
16 satır daha

Bir maçta en fazla kaç gol atılır?

Avustralya karşılaşmayı 31-0 kazanarak uluslararası bir futbol maçında alınan en farklı galibiyet rekorunu kırdı. Maçta 13 gol kaydeden Avustralyalı oyuncu Archie Thompson, bir uluslararası maçta en fazla gol atan oyuncu unvanının sahibi oldu.