Çörek otu yağı içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Çörek otu yağı içinde ne var?
  2. Çörek otu yağı tadı nasıl olmalıdır?
  3. Çörek otu yağı asidik mi?
  4. Çörek otu yağının orjinal olduğunu nasıl anlarız?
  5. Çörek otu yağının soğuk sıkım olduğu nasıl anlaşılır?

Çörek otu yağı içinde ne var?

Çörek otu yağı, siyah kimyon bitkisinden elde edilen form çeşididir. Yağ formuna geldiğinde özellikle cilde saymakla bitmeyen birçok faydası olduğu ifade edilir. Ayrıca mide ağrıları ve bulantı gibi durumlarda kullanılması tavsiye edilen yağ çeşididir.

Çörek otu yağı tadı nasıl olmalıdır?

Tat: Çörek otu tohumunun tadı hafiftir. Tadının acı olması bu yağın kaliteli olduğu anlamına gelmez. Yağın verimliliğinin artması için sıkım sırasında ısıl işlem uygulanır. Bu da rengin koyulaşmasına, tadın acılaşmasına sebep olur.

Çörek otu yağı asidik mi?

Asitlik; Asitlik derecesi yüzde 1-10 arasında değişir. Sağlığınızı desteklemek için kaliteli ve soğuk sıkım çörek otu yağını tercih edin. Bunun için ya yağınızın peroksit miktarını ölçtürün yada güvenilir, standartlara uygun üretim yapan firmayı tercih edin".

Çörek otu yağının orjinal olduğunu nasıl anlarız?

" Çörekotunun soğuk pres olmasına dikkat edilmeli. Sahte çörekotu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörekotu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin. Sertifikasız ürünler kontrolsüzdür.

Çörek otu yağının soğuk sıkım olduğu nasıl anlaşılır?

Renk; Yağın rengi orjinalinde soğuk sıkımda açıktır. Peroksit; Soğuk preslenmiş ve naturel yağlarda max 15 meq O2\kg olması gerekir. Yağlarda peroksit miktarı oksidasyon derecesi hakkında bilgi verir.